HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο π. Νεκτάριος Αντωνόπουλος από το Μάνεσι νέος Μητροπολίτης Αργολίδας

Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε την εκλογή του Αρχιμανδρίτη Νεκταρίου Αντωνόπουλου από το Μάνεσι Καλαβρύτων στον μητροπολιτικό θρόνο της...

Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε την εκλογή του Αρχιμανδρίτη Νεκταρίου Αντωνόπουλου από το Μάνεσι Καλαβρύτων στον μητροπολιτικό θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος. 

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 θα τελεσθεί η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Αργολίδος π. Νεκτάριου Αντωνόπουλου στην Μητρόπολη Αργολίδος στις 3 μ.μ. Γι'αυτό το σκοπό λεωφορείο του δήμου Καλαβρύτων θα ξεκινήσει από το Μάνεσι στις 09.00 και θα μεταφέρει όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την τελετή. Πληροφορίες και δηλώσεις για συμμετοχές στον κ. Ιωάννη Κουτρουμάνη τηλ. 6978104765.
Του ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Δύναμη και ο Θεός να τον έχει πάντα καλά.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος Αντωνόπουλος, γεννήθηκε στο Μαρούσι το 1952. Κατάγεται εκ πατρός από το Μάνεσι Καλαβρύτων. Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Ιερατικής Σχολής Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά την στρατιωτική του θητεία εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε διάκονος στην Κέρκυρα το 1976 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κερκύρας και Παξών Πολύκαρπο. Το 1977 εγκαταβίωσε στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σαγματά. Το 1983 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας και νυν Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Διακόνησε την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας ως ιεροκήρυκας και υπεύθυνος του τομέα νεότητας. Το 1991 μετά την παραίτηση για λόγους ασθενείας του μακαριστού καθηγουμένου Αρχιμανδρίτη Νικοδήμου Μπανταλούκα, εξελέγη ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σαγματά.

Στις 18 Νοεμβρίου 2013, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον εξέλεξε Μητροπολίτη Αργολίδος. Στις 20 Νοεμβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, στην Αθήνα, με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και σύμφωνα με όσα ορίζει η Εκκλησία, η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.
Να προσθέσουμε πως με συνεχή αγώνα του εδω και πολλὰ χρόνια συνέργησε ώστε να μάθει ὁ Ελληνικός λαὸς την παρουσία καὶ θαυματουργία του Αγίου Λουκά του Ιατρού που χιλάδες πλέον τὸν έχουν ὡς προστάτη καὶ αρωγὸ τους.




Επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρεωτική αναφορά της πηγής και ενεργό link

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.