HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Νία Βάρνταλος - Μια Καλαβρυτινή στο Ηollywood

Η Αντωνία Ευγενία Βαρντάλος, γνωστή ως Νία Βαρντάλος (Nia Vardalos), γεννήθηκε στην Μανιτόμπα του Καναδά στις 24 Σεπτεμβρίου 1962 και διαπ...

Η Αντωνία Ευγενία Βαρντάλος, γνωστή ως Νία Βαρντάλος (Nia Vardalos), γεννήθηκε στην Μανιτόμπα του Καναδά στις 24 Σεπτεμβρίου 1962 και διαπρέπει στο Ηollywood σαν ηθοποιός, σεναριογράφος και παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών.
Ο πατέρας της Κώστας Βάρδαλος γεννήθηκε στο Δρυμό Καλάβρυτων (η μητέρα της, Δώρα από τους Μολάους της Λακωνίας) και αφού υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο πολεμικό ναυτικό μετανάστευσε στον Καναδά αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.
Η Νία Βαρντάλος έγινε διάσημη με την πολύ επιτυχημένη κωμωδία "Γάμος...αλά Ελληνικά" (My Big Fat Greek Wedding, 2002), στην οποία σατίριζε τις ελληνοαμερικανικές οικογένειες. Σχεδόν δεν υπάρχει Ελληνοαμερικανός που να μην έχει δει την ταινία. Από την Αστόρια - ο τοπικός κινηματογράφος είχε ρεκόρ εισπράξεων - ως το Σικάγο και από τη Φλόριδα ως το Λος Αντζελες συζητούν το περιεχόμενο, τις ατάκες και τα «ζουμερά» στιγμιότυπα του έργου, αφού είναι κομμάτια της ίδιας τους της ζωής. Την ταινία αυτή μετέτρεψε κατόπιν σε κωμική τηλεοπτική σειρά, με τίτλο My Big Fat Greek Life για το αμερικανικό δίκτυο CBS. Καταλυτικό ρόλο στην καριέρα της έπαιξε ο Τομ Χάνκς και η σύζυγος του Ελληνοαμερικανίδα Ρίτα Γουίλσον.
«Μεγάλωσα μέσα σε μια αυθεντική ελληνική οικογένεια, με τα παραδοσιακά φαγητά, τις δυνατές συζητήσεις, το άφθονο γέλιο» δηλώνει η ίδια και νιώθει περήφανη για την καταγωγή της.«Κύρια έγνοια και ανησυχία των μεταναστών είναι το πώς θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους, θέλουν να μιλούν τη δική τους γλώσσα, να μάθουν τα έθιμα και τις παραδόσεις τους και τέλος να παντρευτούν κάποιον ή κάποια από τη δική τους εθνική ομάδα, ακόμη και φέρνοντάς τον από τη χώρα καταγωγής» επισημαίνει η Νία Βαρντάλος, προσθέτοντας ότι «η οικογένεια ως θεσμός, ως παρελθόν, ως παρόν και ως μέλλον είναι ένα όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο και πολυσυζητημένο θέμα. Ο μετανάστης στηρίζεται στην οικογένεια για να διατηρήσει την ύπαρξή του»
Το Μάιο του 2009, έκανε πρεμιέρα η νέα της ταινία My Life in Ruins (Έρωτας Αλά Ελληνικά), με θέμα πάλι την Ελλάδα, στην οποία πρωταγωνιστεί μαζί με τον Αλέξη Γεωργούλη. Η ταινία προοριζόταν για απευθείας μεταφορά σε DVD, όμως μετά από την τεράστια απόκριση από το κοινό, προβλήθηκε πρώτα στους κινηματογράφους.
Είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό Ίαν Γκομέζ (Ian Gomez) και ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τελευταία επίσκεψή της στα Καλάβρυτα ήταν το 2009.


η... ψηλή Νία ωςΑμαλία

Οικογένεια Βάρνταλος
με τους γονείς της
με το σύζυγο της Ian Gomez

1 σχόλιο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.