Page Nav

HIDE
FALSE
FALSE

Gradient Skin

Gradient_Skin

Breaking News

latest

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ για την Κλιματική Κρίση και τις Προκλήσεις των Ορεινών Δήμων

Ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος στο Συνέδριο μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Αιγίου Γεώργιο Ντίνο και άλλοι Αυτοδιοικητικοί  Στις 27 και 2...

Ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος στο Συνέδριο μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Αιγίου Γεώργιο Ντίνο και άλλοι Αυτοδιοικητικοί 


Στις 27 και 28 Φεβρουαρίου 2026, στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο (MEC) Παιανίας, πραγματοποιείται το Θεματικό Συνέδριο της Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με τίτλο «Κλιματική Κρίση και Πολιτική Προστασία – Ενδυναμώνοντας τους Δήμους με Εκπαίδευση και Νέες Τεχνολογίες», στο πλαίσιο της 8ης διεθνούς έκθεσης Verde.Tec / Τεχνολογίες Περιβάλλοντος.
Ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή των Καλαβρύτων έχει η συμμετοχή του Δημάρχου Καλαβρύτων και Προέδρου της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο οποίος δίνει το «παρών» σε μια διοργάνωση υψηλού θεσμικού κύρους, όπου συζητούνται κρίσιμα ζητήματα που αφορούν άμεσα και τους ορεινούς Δήμους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαδόπουλος αναμένεται να παρέμβει ιδιαίτερα στα ζητήματα των χρηματοδοτήσεων προς τους Δήμους για δράσεις πρόληψης και πολιτικής προστασίας, καθώς και στις ειδικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ορεινοί Δήμοι στην εποχή της κλιματικής κρίσης. Η ανάγκη για επαρκείς πόρους, στοχευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία και ευελιξία στην υλοποίηση έργων αποτελεί πάγιο αίτημα της αυτοδιοίκησης, ειδικά σε περιοχές με γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες, όπως ο Δήμος Καλαβρύτων.
Το συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πρόληψη, την ετοιμότητα και τη διαχείριση φυσικών καταστροφών, σε μια περίοδο κατά την οποία τα ακραία καιρικά φαινόμενα εντείνονται. Στη θεματολογία περιλαμβάνονται οι διαδημοτικές συνεργασίες στην Πολιτική Προστασία, το θεσμικό πλαίσιο και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, οι προληπτικές ενέργειες και οι πολιτικές αποκατάστασης, καθώς και οι προκλήσεις νησιωτικών και ορεινών Δήμων.
Την έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, ενώ στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν και βραβεύσεις εθελοντικών ομάδων για τη συμβολή τους στην επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Η παρουσία και η επικείμενη παρέμβαση του Δημάρχου Καλαβρύτων αναμένεται να αναδείξουν τις πραγματικές ανάγκες των ορεινών περιοχών, μεταφέροντας στο κεντρικό επίπεδο λήψης αποφάσεων τη φωνή της Δυτικής Ελλάδας και διεκδικώντας ουσιαστική στήριξη για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των τοπικών κοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια