Συνεχίζονται και το πρωί της Τρίτης οι έρευνες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ στις εγκαταστάσεις της μπισκοτοβιομηχανίας Βιολάντα στα Τρίκα...
Από την τραγωδία έχασαν τη ζωή τους πέντε γυναίκες εργαζόμενες της εταιρείας, σκορπίζοντας θλίψη στην τοπική κοινωνία και βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειές τους.
Τα θύματα είναι η Έλενα Κατσαρού, μητέρα ενός 13χρονου αγοριού και εργαζόμενη επί σειρά ετών στη Βιολάντα, η Βασιλική Σκαμπαρδώνη, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, η Βούλα Μπουκοβάλα, μητέρα τριών παιδιών, η Αναστασία Νάσιου, που είχε εργαστεί για χρόνια στο εξωτερικό και πλησίαζε στη συνταξιοδότηση, καθώς και η Αγάπη Μπουνόβα, σύζυγος, μητέρα και γιαγιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γυναίκες εργάζονταν στη νυχτερινή βάρδια όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, αν και στη συγκεκριμένη βάρδια προβλέπονταν περίπου 30 εργαζόμενοι, λόγω της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της εταιρείας, ο αριθμός είχε μειωθεί σε 12 άτομα.
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκαλεί το γεγονός ότι λίγες ώρες πριν από την τραγωδία, οι εργαζόμενες είχαν συμμετάσχει στην εκδήλωση της εταιρείας, με φωτογραφίες από εκείνες τις στιγμές να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Σε ανακοίνωσή της το πρωί της Τρίτης, η διοίκηση της Βιολάντα εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια των πέντε εργαζομένων, κάνοντας λόγο για «πέντε δικούς μας ανθρώπους». Παράλληλα, ανακοίνωσε σειρά μέτρων στήριξης των οικογενειών των θυμάτων, πέραν των νόμιμων αποζημιώσεων.
Μεταξύ άλλων, προβλέπεται μηνιαία οικονομική ενίσχυση ισόποση με τον μισθό που λάμβαναν οι εργαζόμενες, έως τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης, οικονομική στήριξη για τα ανήλικα παιδιά έως την ενηλικίωσή τους, καθώς και άμεση καταβολή ποσού ίσου με έξι μηνιαίους μισθούς για την κάλυψη άμεσων αναγκών.
Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης τη λειτουργία γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης για τις οικογένειες των θυμάτων και το σύνολο των εργαζομένων, ενώ υπογραμμίζει ότι συνεργάζεται πλήρως με τις αρμόδιες αρχές για τη διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος.
με πληροφορίες από protothema.gr και ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια