HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα Καλαβρυτινόπουλα διαπρέπουν!

Η Καλλιόπη Γαλανού, φοιτήτρια στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, εγγονή του Τρύφωνα Σουλελέ, μαζί με έξι ακόμη συμφοιτητές της, κατέκτησα...



Η Καλλιόπη Γαλανού, φοιτήτρια στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, εγγονή του Τρύφωνα Σουλελέ, μαζί με έξι ακόμη συμφοιτητές της, κατέκτησαν την 1η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό που έγινε στη Βοστώνη, ΗΠΑ.
Την προσπάθεια των παιδιών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της σχολής, χρηματοδότησαν, μεταξύ άλλων, και η εταιρεία ΤΕΜΑΚ Α.Ε. του Πλανητεριώτη Ηρώδη Μητσόπουλου.



Η Ανακοίνωση της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
Η ομάδα ‘CHAOS’ της Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ κατέκτησε την 1η θέση στον ετήσιο παγκόσμιο διαγωνισμό Chem-E-Car Competition® που πραγματοποιήθηκε στη Βοστώνη, ΗΠΑ, στις 2 Νεμβρίου 2025, στο πλαίσιο του ‘2025 AIChE Annual Meeting’.
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 53 ομάδες από όλο τον κόσμο.
Η ομάδα μας σημείωσε μια εντυπωσιακή επίδοση, καθώς το chem-e-car που κατασκεύασαν οι φοιτητές της Σχολής διένυσε την απαιτούμενη απόσταση των 19,54 m με απόκλιση μόλις 0,04 m (4 cm)!
Η φετινή επιτυχία έρχεται μετά από την περσινή 3η θέση που κατέκτησε η ομάδα ‘ATHENA’ στον αντίστοιχο διαγωνισμό στο San Diego το 2024, αποδεικνύοντας τη συνεχή πρόοδο και αφοσίωση των φοιτητών μας.
Η πρόσφατη αλλαγή των κανονισμών του διαγωνισμού (απαγόρευση χρήσης voltage regulators) ώθησε τους φοιτητές να επιδείξουν ακόμα μεγαλύτερη δημιουργικότητα και να σχεδιάσουν ένα ανθεκτικό και αποδοτικό σύστημα πρόωσης, που οδήγησε στη φετινή παγκόσμια διάκριση.
Τα μέλη της ομάδας: Δημήτρης Βλατάς, Καλλιόπη Γαλανού, Γιάννης Μπαρτσώτας Βασιλική Νικολοπούλου, Ζαχαρίας Κουρελής, Ορέστης Παπακωνσταντίνου Αναστάσης Χατζάκης.
Υπεύθυνος προετοιμασίας ομάδας : Α. Παπαθανασίου, Καθηγητής ΕΜΠ
Η Σχολή είναι περήφανη και ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ την  ομάδα για την εξαιρετική της επίδοση και μοναδική διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σημειώνεται ότι ομάδες της Σχολής μας συμμετέχουν σε διαγωνισμούς Chem-E-Car από το 2016, με διακρίσεις όπως την κατάκτηση της 1ης θέσης στους Εθνικούς διαγωνισμούς που έγιναν το 2019 και το 2024 στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, αλλά και την κατάκτηση της 5ης  και 3ης   θέσης στους διεθνείς διαγωνισμούς που έγιναν στο Orlando (2019) και San Diego (2024) των ΗΠΑ, αντίστοιχα.
Η Σχολή εκφράζει τις ευχαριστίες της στους χρηματοδότες, ατομικούς ή εταιρικούς, της φετινής συμμετοχής της ομάδας στο διαγωνισμό,


Δεν υπάρχουν σχόλια

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.