HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πέρασε με 166 «ναι» η πρόταση της ΝΔ για Εξεταστική στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η συζήτηση στη βουλή για την πρόταση 60 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ολοκληρώθηκε στις 21.00 το β...



Η συζήτηση στη βουλή για την πρόταση 60 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ολοκληρώθηκε στις 21.00 το βράδυ της Τρίτης (29/7/25) και ακολούθησε η ηλεκτρονική ονομαστική ψηφοφορία.
Συνολικά ψήφισαν 258 βουλευτές από τους οποίους 166 ψήφισαν υπέρ της εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, 92 ψήφισαν κατά ενώ κανείς δεν ψήφισε παρών.
Η συζήτηση κράτησε 12 ώρες και έγινε σε υψηλούς τόνους, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει στον Νίκο Ανδρουλάκη ότι «παρουσιάζεστε ως ένα κακέκτυπο του ’80 χωρίς το χάρισμα του Ανδρέα Παπανδρέου» με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να απαντά ότι το πλεονέκτημά του είναι η εντιμότητά του.
Οι τόνοι ανέβηκαν και με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην οποία ο πρωθυπουργός είπε «μην γκαρίζετε».
Στην ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι μόνη ενδεδειγμένη λύση για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η Εξεταστική, τονίζονται ότι είναι άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών.
ΚΚΕ και Ελληνική Λύση αποχώρησαν και δεν έδωσαν το «παρών» στην ψηφοφορία.
Την Τετάρτη (30/7/25) θα γίνει η συζήτηση των δύο προτάσεων από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – Νέα Αριστερά για Προκαταρκτική Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.