HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
Breaking News

Πάνω από 290 οι νεκροί από τη συντριβή του αεροπλάνου της Air India

Τραγωδία στην Ινδία, όπου την Πέμπτη (12.06.25) ένα αεροπλάνο της Air India συνετρίβη στο αεροδρόμιο της πόλης Αχμενταμπάντ. Το αεροπλάνο –...

Τραγωδία στην Ινδία, όπου την Πέμπτη (12.06.25) ένα αεροπλάνο της Air India συνετρίβη στο αεροδρόμιο της πόλης Αχμενταμπάντ. Το αεροπλάνο – ένα Boeing 787 – κατευθυνόταν από το αεροδρόμιο της Ινδίας προς το Γκάτγουϊκ, δήλωσε στο Reuters πηγή από την αεροπορία.
Σύμφωνα με την Πολιτική Αεροπορία της Ινδίας συνολικά επέβαιναν 242 άτομα, μεταξύ των οποίων 232 επιβάτες. Σύμφωνα με το Reuters μεταξύ των επιβαινόντων ήταν 11 παιδιά.
Η συντριβή σημειώθηκε κατά την απογείωση του αεροσκάφους, με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν πως έπεσε πάνω σε κτίριο όπου στεγάζεται ξενώνας γιατρών.
Ο αρχηγός της Αστυνομίας της πόλης δήλωσε Associated Press ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή του αεροσκάφους.
Λίγη ώρα αργότερα, το Reuters που επικαλείται πληροφορίες από την αστυνομία, ανέφερε πως ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε δραματικά, φθάνοντας τους 290. Η πτήση 171 της Air India, ένα Boeing 787-8 (γνωστό και ως Dreamliner), συνετρίβη στην κατοικημένη περιοχή Μεγκάνι Ναγκάρ πέντε λεπτά μετά την απογείωσή του στις 1:38 μ.μ. τοπική ώρα (11 το πρωί ώρα Ελλάδας). Το αεροσκάφος, όπως έγινε γνωστό, εξέπεμψε σήμα κινδύνου αμέσως μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο. Η ιστοσελίδα Flightradar24, που παρακολουθεί την εναέρια κυκλοφορία, ανέφερε ότι το σήμα του χάθηκε δευτερόλεπτα μετά την απογείωση, όταν το αεροπλάνο είχε φτάσει σε ύψος 280 μέτρων. Οι ερευνητές θα αναλύσουν το υλικό από το βίντεο και τα δύο μαύρα κουτιά - το ένα καταγράφει τις συνομιλίες στο πιλοτήριο και το άλλο τα τεχνικά δεδομένα - για να προσπαθήσουν να κατανοήσουν τι ακριβώς συνέβη. 
 Μια πιθανή εκδοχή είναι η βλάβη σε έναν κινητήρα, ενδεχομένως λόγω σοβαρού μηχανικού προβλήματος. Όμως, το αεροπλάνο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να συνεχίσει την πτήση, ακόμη και με έναν μόνο κινητήρα - ακόμη και κατά την απογείωση. Κάτι περισσότερο φαίνεται να πήγε στραβά. Είναι επίσης πιθανό να υπήρξε πρόσκρουση με σμήνος πουλιών, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει ταυτόχρονη βλάβη και στους δύο κινητήρες - ένα σενάριο που έχει καταγραφεί και σε άλλα αεροπορικά δυστυχήματα. 
 Οι ειδικοί θα εξετάσουν επίσης κατά πόσο οι πιλότοι, αλλά και τα συστήματα του αεροσκάφους, λάμβαναν σωστά δεδομένα από τους αισθητήρες, καθώς και αν υπήρξε πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά ή ηλεκτρικά συστήματα. Έμπειροι πιλότοι που έχουν παρακολουθήσει το βίντεο εκτιμούν πως τα πτερύγια των φτερών δεν ήταν ρυθμισμένα στη σωστή θέση για απογείωση. Τα πτερύγια στο πίσω μέρος των πτερύγων (flaps) πρέπει να είναι εκτεταμένα κατά την απογείωση και την προσγείωση, όταν οι ταχύτητες είναι σχετικά χαμηλές, ώστε να αυξάνεται η «άντωση» (η δυναμική άνωση ενός σώματος) - η διαφορά πίεσης που διατηρεί το αεροσκάφος στον αέρα. Κι αυτός είναι ένας παράγοντας που θα εξεταστεί από τους ερευνητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.