HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΑΦΝΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: "KALOS IRTATE E' DAFNI" από τους μαθητές του Λυκείου, ή αλλιώς "Όταν τα συναισθήματα παίρνουν ζωή!"

Πρόοδος, δράση, μουσική, γνώση, νέοι ορίζοντες και ελπίδα στην Δάφνη Καλαβρύτων με τους μαθητές του Γενικού Λυκείου της άγονης γραμμής των Κ...



Πρόοδος, δράση, μουσική, γνώση, νέοι ορίζοντες και ελπίδα στην Δάφνη Καλαβρύτων με τους μαθητές του Γενικού Λυκείου της άγονης γραμμής των Καλαβρύτων να παρουσιάζουν την καταληκτική εκδήλωση των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας που υλοποιήθηκαν τη φετινή χρονιά KALOS IRTATE E' DAFNI.
Οι μαθητές και καθηγητές που συμμετείχαν στα προγράμματα έμαθαν για την κατωιταλιώτικη διάλεκτο των ελληνόφωνων χωριών της Νότιας Ιταλίας, μελέτησαν τον πολιτισμό και τις παραδόσεις, την ιστορική σύνδεση με την Ελλάδα και είναι σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, παρουσίασαν στην γραφική πετρόκτιστη πλατεία της Δάφνης μία φρέσκια οπτική των περιοχών Σαλέντο και Καλαβρίας μέσω διαφορετικών μορφών τέχνης. Μεταξύ άλλων, διοργανώθηκε βιωματικό εργαστήρι παραδοσιακών χορών της Κάτω Ιταλίας, παρουσιάστηκε σχετική ταινία μικρού μήκους και έργα των μαθητών 
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη δωρεάν συναυλία του μουσικού συγκροτήματος ENCARDIA και ήταν υπο την αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων. 
Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φίλιας ο Αντιδήμαρχος Παΐων κ. Ροδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Βαρβιτσιώτης, η δημοτική σύμβουλος κ. Μπαλασοπούλου και κ. Παπουτσή, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι Συλλόγων κασι φορέων. 
Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές, στην Διευθύντρια Ιωάννα Τσουμάνη και στους καθηγητές του απομακρυσμένου αλλά ζωντανού και δραστήριου σχολείου των Καλαβρύτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.