HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΧΑΪΑ: "Καμπάνες" από την Πυροσβεστική - Πρόστιμα για πρόκληση πυρκαγιών σε παραβάτες

Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αχαΐας στα όρια της γεωγραφικής δικαιοδοσίας τους, για την 29-04-2024...



Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αχαΐας στα όρια της γεωγραφικής δικαιοδοσίας τους, για την 29-04-2024 και 30-04-2024 βεβαίωσαν πρόστιμα για πρόκληση πυρκαγιών σε παραβάτες της Πυροσβεστικής Διάταξης 9/21 και συγκεκριμένα:
• Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, χθες 29 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αιγίου, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά την διάρκεια καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών σε οικοπεδικό χώρο, στη περιοχή Αρόη Πατρών, του δήμου Πατρέων στην Αχαΐα. Στην ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500€.
• Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, χθες, 29 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αιγίου, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά την διάρκεια καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, στη Τ.Κ. Νέου Ερυνέου, του δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας.
• Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, σήμερα, 30 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Αχαΐας, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά την διάρκεια καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, στη περιοχή Σαμάτικα του δήμου Πατρέων στην Αχαΐα.
• Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, σήμερα, 30 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αιγίου, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά την διάρκεια καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, στη θέση «Βουλωμένο» της Τ.Κ. Αιγίου, του Δήμου Αιγιαλείας στην Αχαΐα.

Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι δημοσιεύθηκε η 19/ 2024 Πυροσβεστική διάταξη με θέμα: «Καθορισμός του τρόπου, του τύπου και της διαδικασίας επιβολής και είσπραξης του διοικητικού προστίμου, της διαδικασίας ένστασης επί αυτού, καθώς και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας για την εφαρμογή της παρ. 3 του άρθρου 167 του ν. 4662/2020 (Α΄ 27), περί των παραβάσεων των κανονιστικών διατάξεων πυροπροστασίας αρμοδιότητας του Πυροσβεστικού Σώματος», όπου μεταξύ των άλλων επανακαθορίζεται/ επαναπροσδιορίζεται και ταξινομούνται σε διαβάθμιση το ύψος του χρηματικού προστίμου των παραβάσεων του Παραρτήματος Β, για παραβάσεις των διατάξεων πρόληψης και αποφυγής εκδήλωσης πυρκαγιών σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, πάρκα και άλση πόλεων και οικιστικών περιοχών, περιοχές με ειδικό καθεστώς προστασίας, λοιπούς χώρους που βρίσκονται πλησίον των εκτάσεων αυτών καθώς και σε οικοπεδικούς χώρους, λόγω έκδοσης της υπ’ αριθ. 9/2024 Πυροσβεστικής Διάταξης (Β΄ 2387), με την οποία καθορίσθηκαν νέες, ή και ρυθμίστηκαν εκ νέου διατάξεις απαγόρευσης, περιορισμοί ή/και επιτρεπόμενες ενέργειες και διαδικασίες αναφορικά με τη χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο για λόγους εστίασης ή/και ψυχαγωγίας, σε θρησκευτικές, πολιτιστικές, αθλητικές εκδηλώσεις και παραγωγές, την καύση απορριμμάτων, λοιπές ενέργειες στην ύπαιθρο, την καύση υπολειμμάτων καλλιέργειας, χορτολιβαδικών εκτάσεων, καύση φυτικής βλάστησης σε σωρούς, καύση ειδών πυροτεχνίας, κλπ., με την εισαγωγή νέων συντελεστών βαρύτητας προστίμου και προσαύξησης, ως κριτήρια επιμέτρησης, όπως ο δείκτης επικινδυνότητας, όπως αυτός εκδίδεται από την αρμόδια Διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.), η επικινδυνότητα της περιοχής (ευαίσθητες περιοχές) βάσει του π.δ.575/1980, το μέγεθος και η διάρκεια της ενδεχόμενης πυροσβεστικής επιχείρησης, οι επιπτώσεις στο ευρύ κοινό (Παράρτημα Β).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.