HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μήπως έχετε πέτρα στη χολή;

  Η πέτρα στη χολή ή αλλιώς χολολιθίαση , είναι ένα από τα συνηθέστερα προβλήματα υγείας που μπορεί να παρουσιάσει κάποιος. Στην ουσία πρό...

 


Η πέτρα στη χολή ή αλλιώς χολολιθίαση, είναι ένα από τα συνηθέστερα προβλήματα υγείας που μπορεί να παρουσιάσει κάποιος. Στην ουσία πρόκειται για μικρές σκληρές μάζες (πέτρες ή σβώλοι), οι οποίες, ενδέχεται να ποικίλλουν σε μέγεθος και αναπτύσσονται στη χοληδόχο κύστη, προκαλώντας φλεγμονή, με συνήθη συμπτώματα τον πόνο στην κοιλιά, τη δυσπεψία, τα ρεψίματα και φουσκώματα, τη ναυτία, τον εμετό, τον πυρετό ή τον ίκτερο. Εάν, λοιπόν, παρατηρήσετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, θα πρέπει να επισκεφθείτε το συντομότερο δυνατό, κάποιον γιατρό, ώστε να προχωρήσει σε διάγνωση, η οποία βασίζεται σε δύο εξετάσεις. Το υπερηχογράφημα για την εύρεση των χολόλιθων και τις γενικές εξετάσεις αίματος, για την εύρεση τυχόν φλεγμονής ή επιπλοκών στο συκώτι ή στο πάγκρεας. Η θεραπεία της χολολιθίασης μπορεί να γίνει με φαρμακευτική αγωγή, που έχει όμως, χαμηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας και με χειρουργική επέμβαση, τη λεγόμενη χολοκυστεκτομή που είναι η συνηθέστερα και πιο ασφαλής θεραπεία για περιπτώσεις ήπιας μορφής ή πέτρες που ξεπερνούν ακόμα και τα 2 εκατοστά. Όταν η φλεγμονή είναι σοβαρή, συνιστάται ανοιχτή επέμβαση, ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση, η χολοκυστεκτομή γίνεται λαπαροσκοπικά (Λαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή), με γενική αναισθησία και σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως είναι η άμεση επιστροφή του ασθενή στις καθημερινές του δραστηριότητες.

 

Ποιος είναι ο ιδανικός χειρουργός;


 

Ένας γενικός χειρουργός είναι ο κατάλληλος για τις περιπτώσεις χολολιθίασης και ο Δημήτρης Ζησιάδης MD, είναι ο ιδανικός. Γενικός Χειρουργός Διευθυντής Γενικής Χειρουργικής, Εξελιγμένης Ρομποτικής και Προηγμένης Λαπαροσκοπικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών Ψυχικού, είναι ο γιατρός που μπορείτε να εμπιστευθείτε για την αποτελεσματική αντιμετώπιση οποιασδήποτε πάθησης καλύπτει η Γενική Χειρουργική. Επισκεφθείτε το dzisiadis.gr, ενημερωθείτε για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και κλείστε το ραντεβού σας σε ένα από τα δύο ιατρεία του στην Αθήνα, σε Κηφισιά ή Ίλιον.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.