HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΑΦΝΗ: Έφυγε την πρωτομαγιά από δίπλα μας ο αγαπητός σε όλους Δαφναίος Αναστάσιος Παπαναστασίου

Έφυγε την πρωτομαγιά από δίπλα μας ο αγαπητός σε όλους Δαφναίος Αναστάσιος Παπαναστασίου. Ο Αναστάσιος Παπαναστασίου γεννήθηκε στη Δάφνη το...



Έφυγε την πρωτομαγιά από δίπλα μας ο αγαπητός σε όλους Δαφναίος Αναστάσιος Παπαναστασίου.
Ο Αναστάσιος Παπαναστασίου γεννήθηκε στη Δάφνη τον Δεκαπενταύγουστο του 1935. Γιος του Σπύρου και της Χαρίκλειας Παπαναστασίου είχε 5 αδέλφια.
Μετά την ολοκλήρωση της φοίτησής του στο οκτατάξιο Γυμνάσιο της Κάτω Κλειτορίας, μετέβη στην Αθήνα σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή με μηδενικά υλικά εφόδια αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Αγωνίστηκε σκληρά αλλά πάντοτε με ήθος προκειμένου να εξασφαλίσει τα προς το ζην και κατάφερε να εισαχθεί και να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Γκρατς στην Αυστρία καθώς και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, μετά την επί έτη ευδόκιμη άσκησή του ως ελεύθερος επαγγελματίας, διορίστηκε στην πάλαι ποτέ Νομαρχία Ανατολικής Αττικής. Λόγω των εγνωσμένης αξίας ικανοτήτων του, της αποτελεσματικότητάς του καθώς και του αδαμάντινου και ακριβοδίκαιου χαρακτήρα του παρέμεινε αναντικατάστατος προσωπικός σύμβουλος επτά (7) Νομαρχών Ανατολικής Αττικής, παρά το γεγονός ότι προέρχονταν από διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις και καθένας τους συνοδευόταν από το δικό του επιτελείο σε μια έντονα πολιτικά φορτισμένη περίοδο.
Διετέλεσε εκπρόσωπος της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής σε πλήθος σημαντικών δημοσίων έργων και ενεργό μέλος Συμβουλίων Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος καθώς και Επιτροπών ελέγχου και επίλυσης πολεοδομικών ζητημάτων, καθιστάμενος αποδέκτης πλήθους εγγράφων επαίνων από πολίτες που βρήκαν λύση σε χρονίζοντα πολεοδομικά προβλήματα.
Παρότι αναγκάστηκε να φύγει στην Αθήνα δεν άφησε ποτέ πίσω την γενέτειρα - πατρίδα του στην οποία, μεταξύ άλλων, προσέφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του για την κατασκευή του αρδευτικού έργου της Κοινότητας Χόβολης, για το οποίο έγινε αποδέκτης επαίνου από το Κοινοτικό Συμβούλιο, ενώ ως Πρόεδρος του Πανσπουδαστικού Συνδέσμου Καλαβρυτινών είχε καταβάλει άοκνες προσπάθειες για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Καλαβρύτων.
Παντρεύτηκε την παιδαγωγό - δασκάλα μουσικής, Αγγελική Τερζή, επίσης καταγόμενη από τη Δάφνη, με την οποία απέκτησαν τρία (3) παιδιά, τον Σπύρο (δικηγόρο Αθηνών), την Χαρίκλεια (βρεφονηπιοκόμο) και τον Κωνσταντίνο - Χρήστο Παπαναστασίου (διοικητικό υπάλληλο του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών), από τα οποία είχε τη χαρά να δει τέσσερα (4) εγγόνια.
Η εξόδιος ακολουθία θα λάβει χώρα σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, 02 Μαΐου, στο κοιμητήριο Χαλανδρίου Αττικής, ώρα 16:00.
Αιωνία του η μνήμη!
Η σύζυγος.
Τα παιδιά.
Τα εγγόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.