HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Θανάσης Κανελλόπουλος για την αύξηση των δημοτικών τελών

Ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας Δημοτικός Σύμβουλος Καλαβρύτων Θανάσης Κανελλόπουλος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:  Με αφορμή πλήθος ερωτημ...


Ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας Δημοτικός Σύμβουλος Καλαβρύτων Θανάσης Κανελλόπουλος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 
Με αφορμή πλήθος ερωτημάτων και παραπόνων πολλών συμπολιτών μας τόσο σε εμένα προσωπικά, όσο και στους υπόλοιπους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής μας, τα οποία κορυφώθηκαν τις τελευταίες ημέρες με την επίσκεψή μας σε διάφορα Δημοτικά Διαμερίσματα, αναφορικά με την απόφαση του Δήμου για την αύξηση των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης σε ολόκληρο το Δήμο και αφορά το πάγιο τέλος οικιακών παροχών, παροχών επιχειρήσεων, στάβλων, ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων και την κλιμακωτή αύξηση της χρέωσης κατανάλωσης νερού στις ανωτέρω κατηγορίες παροχών σε όλες της Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, θέλω να διευκρινίσω και να επισημάνω τα κατωτέρω προς ενημέρωση των συνδημοτών μας:
Στη Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και εν συνεχεία του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες αμφότερες πραγματοποιήθηκαν στις 27.02.2024, ετέθη από την παράταξη πλειοψηφίας θέμα στην ημερήσια διάταξη, περί αύξησης των ανωτέρω τελών. Η αύξηση αφορούσε το πάγιο τέλος οικιακών παροχών, παροχών επιχειρήσεων, στάβλων, ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων και την κλιμακωτή αύξηση της χρέωσης κατανάλωσης νερού στις ανωτέρω κατηγορίες παροχών. Η παράταξή μας, μελετώντας το θέμα, διαπίστωσε ότι:
(α) η μικρή ετήσια αύξηση του Παγίου κατά 10 ευρώ +ΦΠΑ 24%, για 200 κ.μ. συνολική κατανάλωση οικογένειας, ήταν φαινομενικά μικρή αφού συνοδεύεται από υψηλές σε ποσοστό προσαυξήσεις για κατανάλωση άνω των 200 κμ ως εξής:
- + 0,75 Ευρώ (+ΦΠΑ 13%) για κατανάλωση από 200 έως 300 κμ ετησίως
- + 1,10 Ευρώ (+ΦΠΑ 13%) για κατανάλωση από 301 έως 400 κμ ετησίως
- + 1,50 Ευρώ (+ΦΠΑ 13%) για κατανάλωση άνω των 401κμ ετησίως
(β) οι παραπάνω αυξήσεις θα οδηγήσουν σε σοβαρή επιβάρυνση των νοικοκυριών που θα αγγίξει την πληρωμή νερού μεγάλων πόλεων, σε περιοχές με μικρό εισόδημα και το κυριότερο χωρίς να υπάρχει -προς το παρόν- εγγύηση για την ποιότητα του νερού σε πολλές περιοχές και χωριά.
(γ) αντίστοιχες (αναλογικά) αυξήσεις προτάθηκαν και για τις επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, καταστήματα, στάβλοι κλπ.) και ήταν ίδιες σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες ανεξαρτήτως ποιότητας νερού και εισοδηματικού επιπέδου των κατοίκων.
Καταρχήν, η παράταξή μας έθεσε το εύλογο ερώτημα με ποια κριτήρια καθορίστηκε το πάγιο τέλος και η κλιμακωτή αύξηση της χρέωσης κατανάλωσης νερού σε όλες τις ανωτέρω αναφερόμενες κατηγορίες παροχών, και επισήμανε ότι δεν έχει γίνει εμπεριστατωμένη μελέτη για να υπάρχει ισονομία και ίση μεταχείριση για όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Γι’ αυτό το λόγο επιμείναμε έντονα για την αναβολή του συγκεκριμένου θέματος, ώστε να γίνει μια πιο εμπεριστατωμένη και με συγκριτικά στοιχεία μελέτη για να υπάρξει δίκαιος ορισμός τελών σε όλες τις ανωτέρω κατηγορίες παροχών.
Η πλειοψηφία, δυστυχώς, ψήφισε την αύξηση του πάγιου τέλους και την κλιμακωτή αύξηση της χρέωσης κατανάλωσης νερού στις ανωτέρω κατηγορίες παροχών, παρά την σαφή επιχειρηματολογία της παράταξής μας ότι μια τέτοια απόφαση συνεπάγεται υπέρμετρη επιβάρυνση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και κυρίως ότι η οριζόντια αύξηση για όλες τις Δημοτικές Ενότητες συνιστά άδικη κατανομή των τελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.