HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πεζοπορική διαδρομή Γολέμι - Βρύση Γολέμι - Αγία Παρασκευή Ρακίτας - Άγιος Γεώργιος Λαπαναγών - Αχαϊκά Μετέωρα – Λεόντιο

Συνεχίζοντας τις επιτυχημένες διαδρομές στο Παναχαϊκό, διοργανώνεται πεζοπορική διαδρομή από το Γολέμι Λεοντίου έως τα Αχαϊκά Μετέωρα. Η  ορ...



Συνεχίζοντας τις επιτυχημένες διαδρομές στο Παναχαϊκό, διοργανώνεται πεζοπορική διαδρομή από το Γολέμι Λεοντίου έως τα Αχαϊκά Μετέωρα.
Η  οργανωτική επιτροπή αποτελείται από τους εκπροσώπους των κάτωθι φορέων: 
Λέσχη Περιπατητών-Μαραθωνοδρόμων “ΦΑΕΘΩΝ”,
Αθλητικός Σύλλογος “Αστέρας Λεοντίου”,
Εκδόσεις  Παναχαϊας,
Δ.Ε. Λεοντίου δήμου Ερυμάνθου,
Σύλλογος Κτηνοτρόφων Λεοντίου.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
https://docs.google.com/forms/d/1JdsOE_76XOs7M0gUOpSF34nMH_aLE5OfVeiejoYfVTg/edit
* Όσοι ενδιαφέρονται για φαγητό πρέπει να το δηλώσουν έως την 15/05/2024, ώστε να ενημερώσουμε εγκαίρως την ταβέρνα.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Είναι μια ευχάριστη πεζοπορική διαδρομή που ξεκινάει από το ελατόδασος του Γολεμίου στα 1100 μ συνεχίζει στην Ρακίτα μέσω της παλιάς Ζουμπάτας των Αρβανιτών, περνάει δίπλα από την επάνω Λίμνα (epano lagus των Βενετών) και φθάνει στο ταπεινό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής (Ασπροκκλησιά) σε υψόμετρο 1125 μ. με υπέροχη θέα προς τις κορφές των βουνών της Παπαρίτσας , του Μπαρμπά , του Κλωκού , του Καυκαριά και της Ζουμπάτας . Εδώ τα παλικάρια του Πλαπούτα, του Σουλιώτη Φωτομάρα και των ντόπιων οπλαρχηγών μπήκαν να προσκυνήσουν πριν την νικηφόρα μάχη της Καυκαριάς (25/08/1827) εναντίον του Ντελή Αχμέτ πασά των Πατρών και των Τουρκοπροσκυνημένων του Νενέκου. Στην συνέχεια μέσα από μια ομαλή κατηφορική διαδρομή διασχίζοντας ένα ελατοδάσος φτάνουμε στον Αι ’Γιώργη των Λαπαναγγών (1015μ), όπου ξαφνικά εμφανίζονται εντυπωσιακά τα Αχαϊκά Μετέωρα και η Μονή της Μακελλαριάς πάνω στον Βράχο.
Οι σχηματισμοί των τεράστιων αποσαθρωμένων βράχων από ασβεστόλιθο δείχνουν σαν μια μικρογραφία των Μετεώρων. Το ενιαίο σύνολο των Αχαϊκών Μετεώρων , της κοιλάδας Σελινούντα, της μονής της Μακελλαριάς και των σπηλιών στους βράχους που λειτουργούσαν είτε ως ερημοκλήσια είτε ως καταφύγια σε δύσκολους καιρούς, κάνουν ένα τοπίο που δύσκολα συναντάς. Μέσα από ένα αγροτικό χωμάτινο δρόμο θα διασχίσουμε την κορυφογραμμή του Σερμεκουρίου (880 μ.) που αποτελεί μέρος των Αχαϊκών Μετεώρων και θα απολαύσουμε τα Αχαϊκά Μετέωρα , αλλά και την θέα της γύρω περιοχής.
Μετά τα Αχαϊκά Μετέωρα μέσα από μια όμορφη διαδρομή θα φτάσουμε στον τερματισμό στο Λεόντιο (770 μ.).
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Διαδρομή: Γολέμι (αφετηρία) - Βρύση Γολέμι - Αγία Παρασκευή Ρακίτας - Άγιος Γεώργιος Λαπαναγών - Αχαϊκά Μετέωρα – Λεόντιο (τερματισμός) .
Η διαδρομή είναι βατή με μικρό βαθμό δυσκολίας, δεν έχει απότομες υψομετρικές διαφορές και είναι προσβάσιμη σε μεταφορικά μέσα.
Ο αγώνας είναι συμμετοχικός και όχι ανταγωνιστικός, επικεφαλής της πεζοπορίας θα είναι η αθλήτρια-μαραθωνοδρόμος Αριστέα Νικολοπούλου, μέλος της Λέσχης ΦΑΕΘΩΝ και όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να περπατήσουν μαζί από την αφετηρία έως το τέλος της διαδρομής.
Απόσταση διαδρομής: 15,00 χιλιόμετρα
Ώρα εκκίνησης: 9,00 π.μ.
Ώρα τερματισμού: Περίπου 12,30 μ.μ. (5 χιλιόμετρα την ώρα) με στάσεις ανεφοδιασμού.
Για την προστασία από τον ήλιο θα δοθεί αναμνηστικό καπέλο.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη χωρίς καμμιά χρέωση, με προθεσμία δήλωσης της συμμετοχής στην ιστοσελίδα μας έως την 15ην Μαΐου 2024.
Όσοι πεζοπόροι συμμετάσχουν στην διαδρομή, οφείλουν με δική τους προσωπική ευθύνη να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατο ιατρικό έλεγχο. Οι διοργανωτές δεν θα ζητήσουν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα πεζοπόρο, αφού όλοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΕΖΟΠΟΡΩΝ
Οι πεζοπόροι θα προσέλθουν στην αφετηρία με δικά τους μεταφορικά μέσα. Για την εξυπηρέτηση των περιπατητών θα υπάρχει μικρό πούλμαν που θα βοηθήσει στην μεταφορά των πεζοπόρων από και προς τα αυτοκίνητά τους, από την αφετηρία ή τον τερματισμό αντίστοιχα. Επίσης θα μπορούσε να μεταφέρει μικρό αριθμό περιπατητών από την Πάτρα έως την περιοχή της διαδρομής, σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει επικοινωνία με την οργανωτική επιτροπή.
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Κατά την φάση της διαδρομής θα υπάρχει ιατρός.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Η διαδρομή θα επιτηρείται από εθελοντές των παραπάνω φορέων, που θα είναι παρόντες για την παροχή κάθε βοήθειας προς τους πεζοπόρους.
ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ
Αφετηρία, Βρύση Γολέμι, Αγία Παρασκευή, Αχαϊκά Μετέωρα και στον τερματισμό. Όπου Θα διατίθεται σε όλους τους συμμετέχοντες εμφιαλωμένο νερό-γλυκίσματα.
ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΜΕΤΑΛΙΩΝ
Σε όλους όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή στην πεζοπορική διαδρομή, στον τερματισμό θα τους δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο που θα απεικονίζεται τα Αχαϊκά Μετέωρα .
10.Υπάρχει συμφωνία με την τοπική ταβέρνα «ΛΙΘΟΣ» για την παροχή φαγητού με βάσει τοπικά προϊόντα (π.χ. προβατίνα γκιούλπαση, τοπικό τυρί, τοπικό κρασί, χορτόπιτες κ.λπ.) σε χαμηλές τιμές ανά άτομο. Όσοι ενδιαφέρονται για φαγητό πρέπει να το δηλώσουν έως την 15/05/2024, ώστε να ενημερώσουμε εγκαίρως την ταβέρνα.
Για οποιαδήποτε αλλαγή ή πρόσθετη πληροφορία, θα γίνουν έγκαιρες αναρτήσεις.
Πληροφορίες: Γιώργος Καρβελάς
Email: gkarbelas@outlook.com
Email: assetpatras@hotmail.com
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2610342077, 6972770802
Apostolis
Πεζοπορική διαδρομή “Περπατώντας στα Αχαϊκά Μετέωρα” στις 19 Μαΐου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.