HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η AstraZeneca αποσύρει παγκοσμίως το εμβόλιο κατά της Covid-19

Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ξεκίνησε την παγκόσμια απόσυρση του εμβολίου COVID-19, λίγες ημέρες αφότο...



Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ξεκίνησε την παγκόσμια απόσυρση του εμβολίου COVID-19, λίγες ημέρες αφότου παραδέχτηκε σπάνιες ανεπιθύμητες παρενέργειες πήξης του αίματος και χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων.
Στις 7 Μαΐου, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε ανακοίνωση ότι το εμβόλιο δεν επιτρέπεται πλέον για χρήση.
«Η απόσυρση ξεκίνησε λόγω πλεονάσματος των διαθέσιμων επικαιροποιημένων εμβολίων μετά την πανδημία», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
Συγκεκριμένα, η AstraZeneca δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη επειδή υπάρχει πλέον μια ποικιλία νεότερων εμβολίων που έχουν προσαρμοστεί, ώστε να στοχεύουν τις παραλλαγές της Covid-19. Αυτό είχε οδηγήσει σε μείωση της ζήτησης για το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο δεν παρασκευάζεται και δεν προμηθεύεται πλέον, όπως αναφέρει ο «Guardian».
Η εταιρεία ανέφερε επίσης: «Θα συνεργαστούμε με τις ρυθμιστικές αρχές και τους εταίρους μας, ώστε να ολοκληρώσουμε αυτό το κεφάλαιο και τη σημαντική συμβολή μας στην πανδημία Covid-19».
Χωρίς να αναφερθεί στις παρενέργειες, η εταιρεία δήλωσε: «Είμαστε απίστευτα υπερήφανοι για τον ρόλο που διαδραμάτισε το Vaxzevria στον τερματισμό της παγκόσμιας πανδημίας. Σύμφωνα με ανεξάρτητες εκτιμήσεις, πάνω από 6,5 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν μόνο κατά το πρώτο έτος χρήσης και πάνω από τρία δισεκατομμύρια δόσεις χορηγήθηκαν παγκοσμίως».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.