HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στην Ιερά Μονή Πορετσού η οικογένεια Αμερικανού διασωθέντα από την πτώση των συμμαχικών αεροπλάνων το 1944

Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγραμπέλων «Ο Άγιος Δημήτριος» κάνει γνωστό ότι την προσεχή Τετάρτη 15.05.2024 θα υποδεχθεί στην Ιερά Μ...



Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγραμπέλων «Ο Άγιος Δημήτριος» κάνει γνωστό ότι την προσεχή Τετάρτη 15.05.2024 θα υποδεχθεί στην Ιερά Μονή Πορετσού οικογένεια Αμερικανού διασωθέντα από την πτώση των συμμαχικών Αμερικανικών αεροπλάνων, στα όρια του χωριού μας, που έλαβε χώρα την 11.01.1944 και ο προορισμός τους ήταν το λιμάνι του Πειραιά με σκοπό να βομβαρδίσουν τον Γερμανικό στόλο.
Θα παραστεί ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας & Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος και θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο ταφής των όσων νεκρών βρέθηκαν στην περιοχή μας από την σύγκρουση των εννέα (9) αμερικανικών αεροσκαφών τύπου Β-17 F με 64 νεκρούς,στην θέση Αμερικάνους, πλησίον της Μονής Πορετσού. Στην επιμνημόσυνη αυτή δέηση έχει προσκληθεί να παραστεί και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Καλαβρύτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.