HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΣΕ ΠΤΗΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ (ΦΩΤΟ)

Την Δευτέρα 8 Απριλίου ξεκινά η διεθνής άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ και για ένα δεκαήμερο περίπου στον ουρανό των Καλαβρύτων θα δούμε εντυπωσιακές εικόνε...

Την Δευτέρα 8 Απριλίου ξεκινά η διεθνής άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ και για ένα δεκαήμερο περίπου στον ουρανό των Καλαβρύτων θα δούμε εντυπωσιακές εικόνες από μαχητικά αεροσκάφη. Μια από αυτές αποτύπωσε και ο φωτογράφος Δημήτρης Κολλιόπουλος με ένα μαχητικό Εurofighter της Σαουδικής Αραβίας, να περνά μπροστά από το Μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου



Δέκα χώρες μέλη του ΝΑΤΟ συμμετέχουν στην «Ηνίοχος 2024» σταθμεύοντας για ένα μήνα δεκάδες μαχητικά στην α 117 Πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας με πεδίο ασκήσεων και το φαράγγι του Βουραϊκού.
Αναλυτικά συμμετέχουν:
-Γαλλία με RAFALE και AEW Ε-3F
– Ηνωμένο Βασίλειο με TYPHOON
-ΗΠΑ με F-16 και MQ-9
-Ισπανία με F-18
-Κατάρ με RAFALE
-Κυπριακή Δημοκρατία με ελικόπτερο AW-139
-Μαυροβούνιο με ελικόπτερο B-414
-Ρουμανία με F-16
-Σαουδική Αραβία με TYPHOON
Εκατοντάδες φωτογράφοι από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Τσεχία, την Ολλανδία, το Βέλγια, ο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σλοβακία, ακόμη και την Ιαπωνία, έχουν εγκατασταθεί ήδη σε Διακοπτό και Καλάβρυτα και ανεβαινουν καθημερινά σε γνωστά σημεία του Βουραϊκού.
Το αποτύπωμα της άσκησης «Ηνίοχος» στην ευρύτερη περιοχή, ιδιαίτερα από τότε που η άσκηση έγινε διεθνής έχει λοιπόν προκαλέσει πέρα από το ενδιαφέρον πολλών χωρών που είτε συμμετέχουν, είτε αποστέλλουν αντιπροσωπείες για την παρακολούθηση της άσκησης και τη δημιουργία ενός περίεργου τουριστικού προϊόντος. Η μοναδική φυσιολατρική διαδρομή που ξεκινά από το Διακοπτό και καταλήγει στα Καλάβρυτα έχει να προσφέρει και μια εναέρια ατραξιόν και έναν διαφορετικό τουρισμό με ευχάριστες συγκινήσεις.



φωτογραφίες Δημήτρης Κολλιόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.