HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης του Δικαστικού Μεγάρου Καλαβρύτων

Ολοκληρώθηκε ο ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός που προκήρυξε ο Δήμος Καλαβρύτων για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης των εργασιών συντήρηση...



Ολοκληρώθηκε ο ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός που προκήρυξε ο Δήμος Καλαβρύτων για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης των εργασιών συντήρησης και επισκευής του Δικαστικού Μεγάρου Καλαβρύτων με την συμμετοχή 12 εργολάβων και με την κατάθεση αντιστοίχων προσφορών.
Τα έργα προϋπολογισμού 402.944 ευρώ ανέλαβε να χρηματοδοτήσει ο Δήμος Καλαβρύτων από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ικανοποιώντας σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει οικείος Δικηγορικός Σύλλογος, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη την επίμονη διαμαρτυρία εργαζομένων και δημοτών για την «αισχρή κατάσταση του κτιρίου», όπως αναφέρεται στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, που πραγματοποίησε αυτοψία με σκοπό την κατάθεση πρότασης για τις επισκευαστικές εργασίες που απαιτούνται.
Το σύνολο του κτιρίου υποφέρει από υγρασίες που προέρχονται από την έλλειψη μόνωσης δώματος αλλά και τις αστοχίες λειτουργίας των εξωτερικών κουφωμάτων τα οποία και επιτρέπουν την εισχώρηση ομβρίων υδάτων.
Το Δικαστικό Μέγαρο Καλαβρύτων, χτίστηκε το 1999, ολοκληρώθηκε το 2003 από τότε δεν έχει ποτέ επισκευαστεί με ορατές αλλά και επικίνδυνες πληγές που αφήνει ο χρόνος. Ο λόγος για το Δικαστικό μέγαρο Καλαβρύτων, στην είσοδο της πόλης, ένα κτίριο που πλέον στέκεται με πολλά προβλήματα και χρήζει άμεσων επισκευών. Η άθλια εξωτερική του εικόνα και τα εσωτερικά προβλήματα υποδομών οριακή. Το κτίριο δεν παραδόθηκε ποτέ και μόνο η νομοθετική ρύθμιση (Ν 4782 του 2021)… παρέδωσε το κτίριο και… ουσιαστικά τα κατασκευαστικά λάθη και παραλήψεις «θάφτηκαν».
Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την ανάδειξη αναδόχου τα έργα θα ξεκινήσουν άμεσα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.