HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Παρουσιάζεται την έργο ψηφιοποίησης του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Καλαβρύτων, φιλοξενείται ενημερωτική ημερίδα με σ...



Την Παρασκευή 5 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Καλαβρύτων, φιλοξενείται ενημερωτική ημερίδα με σκοπό την διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου «Υποέργο 1: Καινοτόμες δράσεις αξιοποίησης και ανάδειξης του Ψηφιακού Πολιτιστικού Αποθέματος του Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος».
Η ημερίδα θα ξεκινήσει με εισαγωγική ομιλία του Δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου.
Θ’ ακολουθήσουν τοποθετήσεις απ’ την Αρχαιολόγο και Ιστορικό Τέχνης Φωτεινή Τσώνου εκ μέρους της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, απ’ τον Ομότιμο Καθηγητή Φωτογραμμετρίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ανδρέα Γεωργόπουλο, απ’ την κυρία Άννα Κουρελιά της εταιρείας Dotsoft η οποία ειδικεύεται στην ψηφιοποίηση πολιτιστικού και ιστορικού περιεχομένου και απ’ την Γεωργία Αγγελάκη, Υπεύθυνη Ανάπτυξης του Εθνικού Συσσωρευτή Πολιτιστικού Περιεχομένου searchculture.gr, της ανοικτής δημόσιας ηλεκτρονικής Πύλης που παρέχει πρόσβαση σε 110 ψηφιακές συλλογές και υπάγεται στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου.
Να σημειωθεί ότι στόχος του έργου είναι η οργάνωση, διαχείριση και προβολή του πολιτιστικού και επιστημονικού περιεχομένου που διαθέτει το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
Πιο συγκεκριμένα, όπως θ’ αναφερθεί και στην ημερίδα, οι ανακοινώσεις θα εστιαστούν στην ψηφιοποίηση, στην τεκμηρίωση και ψηφιακή απόθεση των μουσειακών αντικειμένων, του διαθέσιμου οπτικοακουστικού υλικού και του ιστορικού αρχείου, των βιβλίων, των έργων τέχνης και των αρχιτεκτονικών σχεδίων του Μουσείου, καθώς και στην ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών για τη διάχυση αυτού του υλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.