HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στα Καλάβρυτα οι Υφ. Υποδομών Αλεξοπούλου και Ταχιάος - Ανοίγει ο δρόμος για την Πούντας - Καλαβρύτων (Αποκλειστικό ρεπορτάζ)

Ένα έργο πνοής και πάγιο αίτημα της ορεινής μας περιοχής, ο δρόμος Πούντας - Καλαβρύτων, βρήκε ανταπόκριση από την κυβέρνηση και μπήκε στις ...



Ένα έργο πνοής και πάγιο αίτημα της ορεινής μας περιοχής, ο δρόμος Πούντας - Καλαβρύτων, βρήκε ανταπόκριση από την κυβέρνηση και μπήκε στις άμεσες προτεραιότητες για την υλοποίησή του.
Η βελτίωση με μεγάλες παρεμβάσεις και τούνελ, που κάνει πιο σύντομο τα ταξίδι από το Διακοπτό στα Καλάβρυτα και κυρίως θα το κάνει πιο ασφαλές, ήταν το ζήτημα που τέθηκε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Δήμαρχο κ. Παπαδόπουλο και βρήκε άμεση ανταπόκριση.
Ο κ. Μητσοτάκης από τα Καλάβρυτα δήλωσε μεταξύ άλλων: "Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σας πω πολλά, παρά μόνο να σας δεσμευτώ ότι με τον έναν, με τον άλλον τρόπο θα βρούμε τα χρήματα που απαιτούνται άμεσα για να ξεκινήσει η μελέτη για το δρόμο. Και ότι πράγματι δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για ωριμότητα, για ανάπτυξη της περιοχής χωρίς να έχουμε έναν δρόμο της προκοπής. Δεν συζητάμε εδώ πέρα προφανώς για κάποια δραματική καινούργια χάραξη. Συζητάμε όμως για πολλές παρεμβάσεις, ενδεχομένως παρακάμψεις οικισμών και χωριών που πρέπει να γίνουν στον υφιστάμενο δρόμο".
Η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού δεν έμεινε μόνο στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων, αλλά άμεσα μεταφέρθηκε και στο πρωθυπουργικό γραφείο.   
Το kalavrytanews.com πληροφορείται από πλέον έγκυρες πηγές, ότι ο κ. Μητσοτάκης, έδωσε άμεση προτεραιότητα σε αυτό το αίτημα και μάλιστα η αχαιή υφυπουργός υποδομών κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου την επόμενη κιόλας ημέρα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, ζήτησε άμεσα τον φάκελο του δρόμου με όλες τις προτάσεις από την Δημοτική αρχή.
Αξίζει να σημειωθεί οτι σημαντική συμβολή στην επιτάχυνση των διαδικασιών, είχε η Υφυπουργός κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου αλλά και ο συμπατριώτης μας Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Θανάσης Κοντογιώργης. 
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kalavrytanews.com, το Σάββατο 27 Απριλίου, στα Καλάβρυτα θα βρεθούν οι δύο Υφυπουργοί υποδομών και μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου και Νίκος Ταχιάος, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν αυτοψία στον οδικό άξονα Πούντας - Καλαβρύτων
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες μας, θα γίνει εξέταση για να επιλεγεί η προσφορότερη λύση βάσει τεχνικών δεδομένων, θα εξεταστεί η διάνοιξη οδικού τούνελ για να παρακαμφθούν τα επικίνδυνα τμήματα του βουνού και έτσι άμεσα να προχωρήσει η εκπόνηση μελέτης από τα αρμόδια υπουργεία για την δημιουργία ενός άξονα που θα πληροί όλους τους σύγχρονους κανόνες ασφαλείας.
Ο νέος οδικός άξονας θα κάνει πιο σύντομο τα ταξίδι από το Διακοπτό στα Καλάβρυτα και κυρίως θα το κάνει πιο ασφαλές.
Μιλάμε για δρόμο που χρησιμοποιούν χιλιάδες οδηγοί και είναι ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για την ασφάλεια, αλλά και για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.