HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δημήτρης Κατσικόπουλος: Τί κέρδισαν τα Καλάβρυτα από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού;

Γράφει ο Δημήτρης Κατσικόπουλος Είμαστε πλέον στον απόηχο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στό Μαρτυρικό Δήμο Καλαβρύτων. Ως πρώτη παρατήρηση...



Γράφει ο Δημήτρης Κατσικόπουλος
Είμαστε πλέον στον απόηχο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στό Μαρτυρικό Δήμο Καλαβρύτων.
Ως πρώτη παρατήρηση μπορεί να πεί κανείς, επικοινωνιακά τουλάχιστον παίρνει άριστα. Ήταν καλά οργανωμένη ενόψει Ευρωεκλογών και εκτονωτική θα έλεγα μετά τα άγχη και το στραπάτσο πού υπέστη η Κυβέρνηση απο τα απανωτά χτυπήματα πρώτα απο το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας " ΤΟ ΒΗΜΑ" τού κουμπάρου και φίλου της οικογενείας κου Μαρινάκη σχετικά με τήν "Μονταζιέρα" τών Τεμπών και της πρότασης δυσπιστίας ύστερα.
Αλλά ας έλθουμε στήν επίσκεψη.
Αρχικά είναι θετικό το γεγονός οτι ένας ΠΘ επισκέπτεται τα Καλάβρυτα.
Στή συνέχεια γίνεται αποτίμηση για τα κέρδη.
Τί κέρδισαν τα Καλάβρυτα;
-Χιονοδρομικό. Έγινε αναφορά σε έργο που αφορά την αναβάθμιση του εξοπλισμού, ήδη δρομολογημένου, ποσό 22,6 εκ euro απο την ΠΔΕ και πόρους απο το ΕΣΠΑ. Τίποτε νεώτερο. Καμμία απάντηση επίσης όταν ο Δήμαρχος ανέφερε κάτι σχετικά με δημιουργία Θεματικού Πάρκου τεσσάρων εποχών.
- Τηλεσκόπιο "Αρίσταρχος". Ο ΠΘ ερώτησε "πως είναι η πρόσβαση"; και τού ετέθη άμεσα θέμα βελτίωσης. Ουδεμία δέσμευση.
-απο την επίσκεψη στήν Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Καλαβρύτων. Σημείο αναφοράς για όλους τούς αιρετούς, πόσο μάλλον του ΠΘ. Μία Ένωση με υποδειγματική λειτουργία και έναν Πρόεδρο τον κο Σατολιά, γεννημένο σε στάνη και άριστο γνώστη τής Αγροτικής Οικονομίας και Προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ. Λέξη για την ακρίβεια και την τιμή στο γάλα. Είπε οτι του αρέσει η φέτα. Πόσο κοστίζει στο ράφι όμως, γαργάρα.
-Πρωτοδικείο Καλαβρύτων. Καταργείται. Ούτε πού το άκουσε.
-Οδοποιία. Ετέθη ζήτημα. Είπε κάτι: Άς μας ενημερώσει ο Δήμαρχος μήπως του το είπε στό αυτί.
-Τόπος Εκτέλεσης. Είδε χαροκαμένες μάνες. Τού ψέλισαν κάτι γιά Γερμανικές αποζημιώσεις. Θα προσέθετα και τις Γερμανικές Επανορθώσεις όπως και το Κατοχικό Δάνειο. Απάντηση; Τήν γνωρίζετε ήδη!!!
-Οδοντωτος. Ούτε λέξη για τήν επέκταση πρός Αγία Λαύρα.
Είχε ανακοινωθεί πομπωδώς απο τον ίδιο σε ομιλία του στήν Πάτρα. Πράγματι 3/02/2022 πήρε ΦΕΚ ώς έργο Εθνικής σημασίας με τίτλο " "Επέκταση Σιδηροδρομικής γραμμής Διακοπτό- Καλάβρυτα έως Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας". Την πρόοδο του έργου δεν γνωρίζει ουδείς. Ούτε μέλη του ΔΣ του ΟΣΕ. Δεν έχει κινηθεί κάν η διαδικασία των απαλλοτριώσεων.
Εν τω μεταξύ είναι γνωστά τα ζητήματα με την διακοπή των δρομολογίων του Οδοντωτού λόγω κατολισθήσεων στα "Νιάματα".
Τι να πεί άλλωστε;. Θα σας φτιαξω πρώτο όροφο ενώ έχει κατεδαφισθεί το ισόγειο; Ο σημαντικός οικονομικός αυτός πυλώνας δυστυχώς θ' αργήσει να αποκατασταθεί, αφού ο ΠΘ δεν ψέλισε κάτι εν μέσω προεκλογικής περιόδου.
Ας μείνω ώς εδώ.
Άποψή μου ότι τα Καλάβρυτα δεν πήραν κάτι καινούριο.
Και ώς γνώστης της ανθροπωγεωγραφίας της περιοχής είδα οτι οι Καλαβρυτινοί ήσαν μειοψηφία έναντι τών επισκεπτών.
Άς περιμένουμε τή επόμενη επίσκεψη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.