HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παρουσιάστηκε το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Φρέντι Μπελέρης και Ελεονώρα Μελέτη είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νέα Δημοκρατία. Τα ονόματα τους ανακοινώθηκαν στην ειδική εκδήλωση ...

Φρέντι Μπελέρης και Ελεονώρα Μελέτη είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νέα Δημοκρατία. Τα ονόματα τους ανακοινώθηκαν στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε η Νέα Δημοκρατία για την παρουσίαση του ψηφοδέλτιου για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. 
Ανάμεσα στους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ είναι επίσης οι ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας και Βούλα Πατουλίδου, οι δημοσιογράφοι Γιώργος Αυτιάς, Γιώργος Μουρούτης και Νίκος Στέφος, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας, η Εφη Χριστοφιλοπούλου κ.α. 

«Το χειροκρότημα σήμερα είναι για τους 42 εξαιρετικούς υποψηφίους μας» είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παίρνοντας τον λόγο και εκφράζοντας τη χαρά του για το γεγονός ότι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έκαναν μια σύντομη παρουσίαση της προσωπικής τους ιστορίας και των λόγων για τους οποίους θέλουν να διεκδικήσουν μια έδρα στην ευρωβουλή. «Σήμερα συμμετείχαμε σε μία εξήγηση, γιατί η ΝΔ είναι το μεγαλύτερο κόμμα στην πατρίδα μας και ένα από τα ισχυρότερα κόμματα στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά, «γιατί συναντιούνται στο ευρωψηφοδέλτιο αυτό άνθρωποι διαφορετικοί, που μπορεί να συστεγάζονται κάτω από την ίδια πολιτική στέγη». Μάλιστα, ζήτησε να δοθεί ξεχωριστή σημασία σε εκείνους που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο, αλλά δεν είναι πολύ γνωστοί.
«Την 9η Ιουνίου θα κληθούμε να επιλέξουμε ποιες και ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν στην επόμενη ευρωβουλή. Η ΝΔ στις μεγάλες προκλήσεις πρέπει να είναι ισχυρή. Εμείς είμαστε το κόμμα που σταθερά φέρνει την πατρίδα μας πιο κοντά στην Ευρώπη. Το 2024 δεν είναι 2019: μεγάλες γεωπολιτικές αστάθειες, οικονομικές προκλήσεις, με μια Ευρώπη που συχνά ψάχνει τα πατήματά της, το να ακούγεται ισχυρή η φωνή της πατρίδας μας σε μια Ευρώπη που αλλάζει έχει μεγάλη σημασία».

«Όσο πιο ισχυρή θα είναι η ΝΔ το βράδυ της 9ης Ιουνίου τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα»
«Η Ελλάδα ξαναβρίσκεται στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων και αυτό πρέπει να το κατοχυρώσουμε. Και δώσαμε πολλές μάχες. Από την πανδημία, το εργαλείο του ταμείου Ανάκαμψης, 36 δισ. ευρώ είναι στη διάθεση της πατρίδας μας για σημαντικά αναπτυξιακά έργα, για την υγεία, πράσινη μετάβαση και την ανταγωνιστικότητα.
Η θωράκιση των εξωτερικών συνόρων της πατρίδας μας έχει μεγάλη σημασία. Υπερασπιστήκαμε τα σύνορά μας, αλλά αγωνιστήκαμε πολύ, για να αλλάξει η προσέγγιση της Ευρώπης και πετύχαμε το κεκτημένο ότι αποτελούμε εξωτερικό σύνορο της Ευρώπης και αυτή είναι μεγάλη εθνική επιτυχία για την πατρίδα μας».
Για τις νέες προκλήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, πώς θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ως Ευρώπη περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Ποιον θέλουμε να πάει και να διαπραγματευτεί το νέο ταμείο Ανάκαμψης; Η συζήτηση για κοινή χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής άμυνας έχει ανοίξει για τα καλά. Δεν αρκεί εμείς ως κράτη-μέλη να χρηματοδοτούμε τη δική μας ανεξάρτητη άμυνα, αλλά πρέπει να θωρακίσουμε και την ευρωπαϊκή άμυνα. Τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κοινή αγροτική πολιτική, δεν ήμασταν εμείς η πολιτική οικογένεια, αλλά οι σοσιαλιστές και οι πράσινοι που επέλεξαν με ταχύτητα να γίνει η μετάβαση. Εμείς είπαμε να πάμε πιο αργά… Ποιος θα δώσει, λοιπόν, αυτές τις κρίσιμες μάχες; Πρέπει να είναι η ισχυρή ΝΔ.
Το βράδυ της 9ης Ιουνίου η ΝΔ πρέπει να είναι ισχυρή, αλλά ξέρουμε ότι οι ευρωεκλογές είναι και εθνική κάλπη, που θα έχει πολιτικό αντίκτυπο και στην εσωτερική πολιτική κατάσταση. Όσο πιο ισχυρή θα είναι η ΝΔ το βράδυ της 9ης Ιουνίου τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα».
«Είναι και εθνική κάλπη»
«Εχει μεγάλη σημασία η ΝΔ να είναι ισχυρή. Είναι και εθνική κάλπη, που θα έχει αντίκτυπο και στην εσωτερική πολιτική κατάσταση. Όσο πιο ισχυρή είναι η ΝΔ, τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα και τόσο πιο τολμηρά θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις μεγάλες αλλαγές», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:
«Επιμένω στην έννοια της σταθερότητας, γιατί ακούω από δυσαρεστημένους συμπολίτες μας να λένε: “Στείλτε μήνυμα!”. Εγώ θα πω: “Στείλτε μήνυμα σταθερότητας”!
Μέσα σε 9 μήνες έχουμε κάνει πολλά: έχουμε αυξήσει μισθούς και συντάξεις, σπάσαμε μετά από δεκαετίες το μονοπώλιο του κράτους στην ανώτατη εκπαίδευση, κάναμε τη θεσμική τομή της επιστολικής ψήφου, σημαντική μεταρρύθμιση Δημοκρατίας. Έχουμε εκπροσώπηση ήδη από 111 χώρες, αλλά η επιστολική ψήφος αφορά και τους συμπολίτες μας στην πατρίδα μας. Είναι μεγάλη παρακαταθήκη δημοκρατικής μεταρρύθμισης ο νέος δικαστικός χάρτης – μια μεταρρύθμιση που επιχείρησε να κάνει ο Ελευθέριος Βενιζέλος και την ολοκληρώνουμε 100 χρόνια μετά. Για την οικογενειακή βία, για το μπούλινγκ, για τις νέες μάστιγες, έχουμε κάνει βήματα μέσα σε 9 μήνες. Σκεφτείτε πόσα περισσότερα θα κάνουμε τα επόμενα 3 χρόνια, όταν οι πολίτες στείλουν μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας».
«Η εμμονή να πέσει ο Μητσοτάκης δεν συνιστά πολιτική πρόταση»
«Η εμμονή είναι μία από την αντιπολίτευση και αυτή είναι να πέσει ο Μητσοτάκης. Αυτό δεν συνιστά πολιτική πρόταση», είπε ο πρωθυπουργός και κατέληξε:
«Να πολεμήσουμε τη χαλαρή ψήφο, να παλέψουμε με τους συμπολίτες μας, που μπορεί να είναι προσωρινά δυσαρεστημένοι. Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει να είναι πόλος σταθερότητας με ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και βλέπετε πόσο αξία έχουν αυτά τώρα.
Δείτε τη μεγάλη εικόνα, να κινητοποιήσουμε και να συσπειρώσουμε τον κόσμο μας, εξηγώντας γιατί η ψήφος τους στις ευρωεκλογές έχει μεγάλη σημασία.
Μετά από ένα μεγάλο κύκλο εκλογών αυτές οι εκλογές είναι η τελευταία εθνική κάλπη πριν το 2027, άρα, αντιμετωπίζοντας την όποια κούραση, πρέπει να προσπαθήσουμε.
Το βράδυ της 9ης Ιουνίου να πετύχουμε μια ακόμα μεγάλη νίκη, το χρωστάμε στη ΝΔ, στα 50 χρόνια να της κάνουμε ένα μεγάλο δώρο: μια πανίσχυρη ΝΔ, πρώτη κεντροδεξιά δύναμη στην Ευρώπη».

Ακολουθούν τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών:
Αβραμίδου Σεραφίνα
Αγγελόπουλος Μιχαήλ (Μιχάλης)
Αρχοντίδου Βασιλική (Βανέσα)
Αυτιάς Γεώργιος
Βεζυργιαννίδης Ιωάννης
Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη Ελισσάβετ (Ελίζα)
Δακής Γεώργιος
Δεκόλης Ιωάννης
Δήμας Πύρρος
Δούνια Παναγιώτα (Νόνη)
Εξαδάκτυλος Αθανάσιος
Ζαμπούκας Ανδρέας
Καρανικόλας Σπυρίδων
Καραχάλιος Θεόφιλος
Κατσαούνης Δημήτριος
Κεφαλογιάννης Εμμανουήλ
Κοντοζαμάνης Βασίλειος
Κουρή - Καλλέργη Όλγα
Κουτσουπιά Μαρία - Ωραιοζήλη
Κρυσταλλίδου Θεοπίστη (Πίστη)
Κυμπουρόπουλος Στυλιανός
Μεϊμαράκης Ευάγγελος - Βασίλειος
Μελέτη Ελεονώρα
Μουρούτης Γεώργιος
Μπελέρης Διονύσιος - Φρέντης
Μπλιούμης Γεώργιος
Ναούμης Νικόλαος
Ομράν - Κουκουβιτάκης Ορέστης - Ταμέρ
Παράσχου Ανδρούλα (Άντρη)
Πατουλίδου Παρασκευή (Βούλα)
Ρογδάκη Άννα - Μαρία
Σακελλάρης Βασίλειος
Σέρμπος Σωτήριος
Σούλογλου Νουρτζάν
Σπυράκη Μαρία
Στέφος Νικόλαος
Τρακατέλλη Λυδία - Αντωνία
Τσιόδρας Δημήτριος
Τσουχαντάρης Αθανάσιος
Φλέσσα Βασιλική (Βίκυ)
Χριστοπούλου Παναγιώτα - Νιόβη
Χριστοφιλοπούλου Παρασκευή (Εύη)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.