HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στα Καλάβρυτα

Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως τιμήθηκε στα Καλάβρυτα και στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων. Στο ναό τελέστηκ...



Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως τιμήθηκε στα Καλάβρυτα και στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων. Στο ναό τελέστηκε και η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και όλοι πήραν λουλούδια και δενδρολίβανο, με πρώτον τον δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο ο οποίος παρέστη στην μεγάλη ημέρα για την Ορθοδοξία.
Ονομάζεται Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως γιατί στην αγρυπνία ή στον Όρθρο αυτής της μέρας, μετά από τη μεγάλη Δοξολογία, ο σταυρός μεταφέρεται σε μια σεμνή πομπή στο κέντρο του ναού και παραμένει εκεί όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, οπότε στο τέλος κάθε Ακολουθίας γίνεται προσκύνηση του σταυρού. Επομένως, η Εκκλησία μας επιλέγει να τιμήσει τον σταυρό, που αποτελεί το ιδιαίτερο σύμβολο του Χριστιανισμού, καθώς ο Κύριος μας σταυρώθηκε και πέθανε πάνω στο σταυρό, ενώ μετά από τρεις ημέρες αναστήθηκε. Eίναι κινητή εορτή, και εορτάζεται κάθε χρόνο 28 ημέρες πριν το Άγιο Πάσχα που φέτος πέφτει στις 5 Μαΐου 2024. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.