HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Θανάσης Κανελλόπουλος για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα Καλάβρυτα

Ο Επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Καλαβρύτων Δημοτικός Σύμβουλος Θανάσης Κανελλόπουλος, ενόψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στα Καλάβρ...



Ο Επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Καλαβρύτων Δημοτικός Σύμβουλος Θανάσης Κανελλόπουλος, ενόψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στα Καλάβρυτα, εξέδοσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 
Την Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει ευρωεκλογών, θα επισκεφθεί τα Καλάβρυτα ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Καλωσορίζουμε την έλευση του Πρωθυπουργού στην περιοχή μας και ελπίζουμε ότι οι Τοπικοί Φορείς που έχει προγραμματίσει να συναντήσει, όπως ο Δήμος, θα του θέσουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ορεινός Δήμος Καλαβρύτων. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα εκπροσωπήσει ασφαλώς ο κ. Δήμαρχος, κατά τα συμφωνηθέντα σχετικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού. Ως Επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Καλαβρύτων χαιρετίζω, ως προελέχθη, την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στα Καλάβρυτα και εκφράζω την επιθυμία και ευχή να διεξαχθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος με σκοπό την ανάδειξη και γνωστοποίηση στον ίδιο τον Πρωθυπουργό ζητημάτων μείζονος σημασίας για το Δήμο Καλαβρύτων που χρήζουν ιδιαίτερης μέριμνας. Ειδικότερα, πιστεύουμε ότι πρέπει να  τεθούν υπόψιν του Πρωθυπουργού, μεταξύ άλλων, τα κάτωθι θέματα:
Διατήρηση του Πρωτοδικείου Καλαβρύτων: η ορεινή διαμόρφωση του Δήμου και η χιλιομετρική απόσταση από την Πρωτεύουσα του Νομού, συνιστούν λόγους για να διατηρηθεί το Πρωτοδικείο, το οποίο λειτουργεί πλέον των 100 χρόνων προκειμένου να εξασφαλιστεί η άμεση πρόσβαση των πολιτών στη Δικαιοσύνη. Τα ανωτέρω ενισχύει και η ιστορική διαδρομή του Πρωτοδικείου Καλαβρύτων και η εν γένει ιστορικότητα της Δημοτικής Ενότητας Καλαβρύτων.
Έργα υποδομών για βελτίωση της οδοποιίας: διανοίξεις, διαπλατύνσεις, τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις προκειμένου να διευκολυνθεί η οδική σύνδεση μεταξύ των Δημοτικών Κοινοτήτων και η Σύνδεση των Καλαβρύτων με γειτονικούς Δήμους και η απόκτηση πρόσβασης σε μεγάλες Εθνικές Οδούς.
Οδοντωτός Σιδηρόδρομος Διακοπτού – Καλαβρύτων: αποκατάσταση βλαβών με σκοπό την επαναλειτουργία του και την αποφυγή της διακοπής της κυκλοφορίας του στο μέλλον. 
Ενίσχυση Πρωτογενούς Τομέα: ανάγκη για παροχή κινήτρων και έργων υποδομής για διευκόλυνση της αγροκτηνοτροφικής δραστηριότητας. Στόχος είναι η παροχή επαγγελματικών ευκαιριών στους νέους και η παραμονή τους στην επαρχία.
Ανάπτυξη Τουρισμού 365 ημέρες το χρόνο: ένταξη του Δήμου σε προγράμματα εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ιδίως προγραμμάτων αγροτουρισμού, θρησκευτικού και γαστρονομικού τουρισμού και οινοτουρισμού με σκοπό την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξηη της περιοχής καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. 
Ο Επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Καλαβρύτων 
Δημοτικός Σύμβουλος
Θανάσης Κανελλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.