HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΙΣΡΑΗΛ - ΙΡΑΝ: Με το δάχτυλο στην σανδάλι

Το Ισραήλ απειλεί πως θα ανταποδώσει το χτύπημα του Ιράν με αναφορές στον διεθνή τύπο να κάνουν λόγο πως αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και σήμ...



Το Ισραήλ απειλεί πως θα ανταποδώσει το χτύπημα του Ιράν με αναφορές στον διεθνή τύπο να κάνουν λόγο πως αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και σήμερα, ενώ σύμφωνα με την Jerusalem Post ο Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται να ζήτησε από τον ισραηλινό στρατό «λίστα πιθανών στόχων» για μια ισραηλινή επίθεση στο Ιράν.
Επίσης ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ Χέρτζι Χαλεβί επισκέφθηκε την βάση Νεβατίμ, όπου χτυπήθηκε από την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν και ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους, πως θα απαντηθεί.
Στο μεταξύ ανησυχία προκαλεί το γεγονός πως οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ ήραν τους περιορισμούς αναφορικά με χτυπήματα στο Ιράν καθώς οι περιορισμοί αυτοί έληγαν στις 11 το βράδυ της Δευτέρας (15/04/2024) όμως τελικά ήρθηκαν νωρίς το απόγευμα. Άλλωστε δημοσίευμα της Wall Street Journan κάνει λόγο για αντίποινα του Ισραήλ, που θα πραγματοποιηθούν ενδεχομένως και σήμερα.

Τι αποφάσισε το πολεμικό συμβούλιο
Στόχος του Ισραήλ είναι να πλήξει το Ιράν χωρίς να προκαλέσει γενικευμένο πόλεμο, μετέδωσε το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του πολεμικού συμβουλίου.
Παράλληλα αναφέρεται ότι το Ισραήλ θέλει να δράσει κατά του Ιράν σε συντονισμό με τις ΗΠΑ.Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε για να συζητήσει την απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν.
Σύμφωνα με το Channel 12, συζητήθηκαν πολλές επιλογές, με καθεμία από αυτές να είναι μια «επώδυνη» απάντηση κατά του Ιράν, η οποία όμως δεν θα πυροδοτήσει έναν περιφερειακό πόλεμο.

Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο στοχεύει επίσης να επιλέξει μια απάντηση στην ιρανική επίθεση του Σαββάτου την οποία δεν θα μπλοκάρουν οι ΗΠΑ.
Πάντως Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, εξέφρασαν την ελπίδα στη Wall Street Journan πως τόσο το Ιράν όσο και το Ισραήλ θα καταφέρουν να ξεφύγουν από αυτόν τον κύκλο έντασης, καθώς αμφότεροι θα μπορέσουν να δηλώσουν νικητές σε βαθμό τέτοιο ώστε να τους δοθεί μια έξοδος για να αποφύγουν περαιτέρω κλιμάκωση.
Το Ιράν απειλεί με νέα επίθεση αν το Ισραήλ προχωρήσει σε αντίποινα
Το Ιράν δεν επιθυμεί αύξηση των εντάσεων αλλά θα απαντήσει άμεσα και πιο σκληρά αν το Ισραήλ προχωρήσει σε αντίποινα.
Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν στον Βρετανό ομόλογό του, σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, μετά την επίθεση του Σαββάτου (13/04/2024) στο Ισραήλ.
Το Ιράν εκτόξευσε drones και πυραύλους προς το Ισραήλ αργά το Σάββατο (13/04/2024) σε αντίποινα για μια επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό και οι φόβοι για ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή τρομάζει την παγκόσμια κοινότητα, καθώς θα μπορούσε να ξεπεράσει τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.