HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Σύνταξη μητρώου ευάλωτων ομάδων πολιτών για προληπτική οργανωμένη απομάκρυνσή τους σε περίπτωση δασικών πυρκαγιών

Ο Δήμος Καλαβρύτων στο πλαίσιο εκπόνησης του Ειδικού Σχεδίου Απομάκρυνσης Πολιτών για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών εξαιτίας δασικών π...



Ο Δήμος Καλαβρύτων στο πλαίσιο εκπόνησης του Ειδικού Σχεδίου Απομάκρυνσης Πολιτών για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών σε εφαρμογή του άρθρου 23 παρ. 4 του Ν. 4662/2020 συντάσσει Μητρώο έγκαιρης απομάκρυνσης των ευάλωτων ομάδων πολιτών που διαβιούν σε δομημένες περιοχές και οι κατοικίες τους συνορεύουν ή έχουν μεγάλη εγγύτητα με δάση ή δασικές εκτάσεις.
Τα ίδια τα άτομα που ανήκουν σε αυτές τις Ευάλωτες Ομάδες (ΑμεΑ, υπέργηροι, άτομα με κινητικά προβλήματα, κλπ.) ή οι προσωπικοί βοηθοί τους ή τα άμεσα συγγενικά τους πρόσωπα, εφόσον το επιθυμούν, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καλαβρύτων για να καταγραφούν σε ένα Μητρώο, προκειμένου να έχουν έγκαιρη ενημέρωση σε περίπτωση εφαρμογής του μέτρου της οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών στην περιοχή που διαβιούν.
Στο μητρώο αυτό, θα περιλαμβάνονται κατ΄ ελάχιστο:
• Τα στοιχεία επικοινωνίας
• Η διεύθυνση κατοικίας
• Η κατηγορία αναπηρίας (Υπερήλικες με κινητικά προβλήματα, κώφωση, τύφλωση, κλπ.)
• Η ειδική θεραπευτική – φαρμακευτική αγωγή
• Τα στοιχεία επικοινωνίας των προσωπικών βοηθών ή των άμεσα συγγενικών τους προσώπων
• Το μεταφορικό μέσο που θα απαιτηθεί σε περίπτωση μετακίνησης τους (π.χ. μετακίνηση με επιβατικό αυτοκίνητο, ασθενοφόρο, κλπ.)
Για την τήρηση του ανωτέρου μητρώου οι αιτούντες θα πρέπει να παρέχουν τη συγκατάθεσή τους εγγράφως με υπεύθυνη δήλωση ως προς τα παρεχόμενα στοιχεία, τα οποία για λόγους προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων σε καμία περίπτωση δε θα δημοσιευθούν.
Το ανωτέρω μητρώο θα τεθεί ως Παράρτημα στα Ειδικά Σχέδια Οργανωμένης Προληπτικής Απομάκρυνσης Πολιτών που υποχρεούνται να συντάσσουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες με τη συνδρομή των κατά τόπους αρμοδίων Αστυνομικών, Πυροσβεστικών, Υγειονομικών και Λιμενικών Αρχών (παρ.4,αρθ.23,Ν.4662/2020), τηρώντας βέβαια όλα στοιχεία προστασίας των προσωπικών δεδομένων .
Η Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση με όλα τα στοιχεία αποστέλλεται:
Α) Ταχυδρομικά σε σφραγισμένο φάκελο με την ένδειξη «Για το Μητρώο Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών », στην Δ/νση: Κέντρο Κοινότητας Δήμου Καλαβρύτων – Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο, Καλάβρυτα, Τ.Κ.: 25001
Β) Με κατάθεσή της αυτοπροσώπως στο Kέντρο Κοινότητας από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10:00 έως 12:00 μέχρι τις 30 Απριλίου 2024.
Γ) Οι υπεύθυνες δηλώσεις, εφόσον είναι ψηφιακά υπογεγραμμένες, μπορούν να αποσταλούν και ηλεκτρονικά στο e-mail: kentrokoinotitaskalavritwn@gmail.com
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση και πληροφορία (τηλ. Επικοινωνίας 26920-22276).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.