HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Άσκηση «Μίνωας»: Σενάριο για σεισμό 6,4 Ρίχτερ στα Χανιά και 7,2 Ρίχτερ στο Ηράκλειο

Η Κρήτη είναι έτοιμη για τη μεγαλύτερη αντισεισμική άσκηση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, την άσκηση «Μίνωας» που περιλαμβάνει δύο σενάρι...

Η Κρήτη είναι έτοιμη για τη μεγαλύτερη αντισεισμική άσκηση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, την άσκηση «Μίνωας» που περιλαμβάνει δύο σενάρια έναn σεισμό 6,4 Ρίχτερ στα Χανιά κι έναν 7,2 στο Ηράκλειο.
Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη στην Κρήτη για την αντισεισμική προστασία, θα έχει μεγάλη συμμετοχή φορέων και περιλαμβάνει ένα σύνολο σεναρίων για την πηγή κάθε πιθανής σεισμικής δραστηριότητας.
Στην άσκηση συμμετέχουν περίπου 10 υπουργεία και διευκρίνισε ότι θα γίνει σε όλη την Κρήτη, στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες και στους 24 δήμους της Κρήτης
Για τη σημαντική αυτή άσκηση αντισεισμικής προστασίας μίλησε στο EΡΤΝews ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).
Τα δύο σενάρια
Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα στην άσκηση συμμετέχουν περίπου 10 υπουργεία και διευκρίνισε ότι θα γίνει σε όλη την Κρήτη, στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες και στους 24 δήμους της Κρήτης.
«Το σενάριο περιλαμβάνει δύο σεισμούς. Ο πρώτος σεισμός θα εκδηλωθεί τη Δευτέρα μετά τις 10:00 και θα είναι κοντά στα Χανιά με ένα μέγεθος της τάξεως των 6,4 βαθμών. Θα επηρεάσει κυρίως τις περιφερειακές ενότητες των Χανίων και του Ρεθύμνου. Θα έχουμε αρκετά επεισόδια σε αυτές τις δύο περιφερειακές ενότητες. Την Τρίτη θα ακολουθήσει ένα δεύτερο σενάριο με σεισμό που θα εκδηλωθεί βόρεια του Ηρακλείου, με ένα μέγεθος της τάξεως των 7,2 βαθμών που θα επηρεάσει όλη την Κρήτη αλλά κυρίως τις περιφερειακές ενότητες του Ηρακλείου και του Λασιθίου».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ «η άσκηση συμπεριλαμβάνει 75 επεισόδια τα οποία συνθέτουν το ειδικό σενάριο, το οποίο είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο δηλαδή τα πράγματα στα οποία θα ασκηθούμε και στις περιοχές που θα ασκηθούμε, είναι περιοχές που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν προβλήματα κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου σεισμού. Είναι η μεγαλύτερη άσκηση που έχει γίνει στον ελληνικό χώρο. Θα πάρουν μέρος πάνω από 100.000 – 150.000 άτομα. Περιλαμβάνει όχι μόνο το κύριο πλέγμα του σεναρίου και των επεισοδίων, αλλά ουσιαστικά και οριζόντιες δράσεις οι οποίες θα αναπτυχθούν στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, στην πυροσβεστική, στην αστυνομία, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, στους δήμους και στα 1.040 σχολεία της Κρήτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.