HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Θεματικό πάρκο «Χτίζουμε τοίχο στην παραβατικότητα ανηλίκων»

Σήμερα Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024, στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε κοινή συνέντευξη τύπου της...Σήμερα Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024, στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε κοινή συνέντευξη τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, όπου αναλύθηκαν οι στόχοι του Θεματικού Πάρκου «Χτίζουμε τοίχο στη Νεανική Παραβατικότητα».
Το Θεματικό Πάρκο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και θα λειτουργήσει από τις 27 Μαρτίου 2024 μέχρι και τις 18 Απριλίου 2024, στις πόλεις της Πάτρας, του Πύργου, του Αγρινίου, του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου, ενώ αποτελεί συνδιοργάνωσει από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας
Τα εγκαίνια του θεματικού πάρκου θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 27-03-2024, στις 10:30 π.μ. στην Πάτρα, στην Αγορά Αργύρη.
Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος δήλωσε:
"Με μεγάλη χαρά συνεργαζόμαστε ακόμα μια φορά με την Ελληνική Αστυνομία μα και με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να υλοποιήσουμε μια τόσο σημαντική δράση που αφορά στην πρόληψη της νεανικής παραβατικότητας .Τα τελευταία χρόνια απασχολούν όλο και συχνότερα την κοινή γνώμη περιπτώσεις νεανικής παραβατικότητας με χρήση βίας που εξαπλώνονται ραγδαία. Τα επεισόδια δεν περιορίζονται σε ορισμένες περιοχές ή σχολεία, ούτε σε παιδιά με συγκεκριμένη κοινωνικοοικονομική προέλευση, είναι φαινόμενο καθολικό.Βανδαλισμοί, οπαδική βία, σχολικός εκφοβισμός, διαδικτυακά αδικήματα και όχι μόνο, έχουν γίνει η νόρμα και πλέον έπαψαν να μας εκπλήσσουν. Και βέβαια αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι να καταλάβουμε όλοι, ότι πρέπει να εστιάσουμε πολύ περισσότερο στην πρόληψη της νεανικής παραβατικότητας απ΄ ότι στην καταστολή της, γι΄αυτό και συγχαίρουμε την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας για την πολύ σημαντική αυτή πρωτοβουλία που θα λάβει χώρα και στις τρεις Περιφερειακές μας Ενότητες ."
Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος Υποστράτηγος Ανδρέας Τσαπικούνης, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:
«Αφουγκραζόμενοι την κοινωνία, συνεργαζόμαστε με τους φορείς του τόπου μας, για να ορθώσουμε αναχώματα στο ανησυχητικό φαινόμενο της παραβατικότητας ανηλίκων και σε αυτό το πλαίσιο αναπτύχθηκε αυτή η ιδιαίτερα σημαντική συνεργασία, για την λειτουργία του θεματικού πάρκου «Χτίζουμε τοίχο στη Νεανική Παραβατικότητα», που εκτιμούμε ότι αποτελεί μια από τις πρώτες προσπάθειες σε πανελλαδικό επίπεδο για να επέμβουμε στην καρδιά του προβλήματος. Χαιρόμαστε ακόμη που έχουμε αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια τους Δήμους Πατρέων, Πύργου και Αγρινίου και το Παπαχαραλάμπειο Εθνικό Στάδιο. Ως προς το σχεδιασμό του θεματικού πάρκου επιλέξαμε να πραγματοποιήσουμε δράσεις, που να χαρακτηρίζονται από καινοτομία και τον έντονο βιωματικό τρόπο συμμετοχής των παιδιών σε αυτές.»
Η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας κα. Γεωργία Ντάτσικα, επεσήμανε :
Η ανοχή στη βία δεν είναι ένδειξη ανωτερότητας απεναντίας τροφοδοτεί έναν φαύλο κύκλο που δυσχεραίνει την καταστολή της. Για τους λόγους αυτούς η παρέμβαση των θεσμικών οργάνων της κοινωνίας αλλά και της πολιτείας ανάγεται σε ζήτημα υψίστης σημασία και άμεσης προτεραιότητας.»
Τέλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, τόνισε ότι
Το πρόβλημα της παραβατικότητας στις παιδικές και εφηβικές ηλικίες είναι υπαρκτό και μας απασχολεί έντονα. Χρήζει άμεσης αντιμετώπισης με δράσεις που να έχουν ουσιαστικό και στοχευμένο χαρακτήρα. Σε αυτό το πλαίσιο συνεργαζόμαστε θεσμικά, ακόμη μια φορά, με την Ελληνική Αστυνομία και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την επιτυχή υλοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης.»
Ο κύκλος των δράσεων του Θεματικού Πάρκου πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Δήμων Πατρέων, Πύργου και Αγρινίου, καθώς και της Διοίκησης του Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.