HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΑΓΙΟ ΑΛΕΞΙΟ (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Του Αγίου Αλεξίου σήμερα 17 Μαρτίου και τα Καλάβρυτα γιορτάζουν τον Πολιούχο και Προστάτη τους. Χθες από το απόγευμα έως και τα ξημερώματα τ...



Του Αγίου Αλεξίου σήμερα 17 Μαρτίου και τα Καλάβρυτα γιορτάζουν τον Πολιούχο και Προστάτη τους. Χθες από το απόγευμα έως και τα ξημερώματα τελέσθηκε ολονυκτία στην ιστορική Ιερά μονή Αγίας Λαύρας, όπου βρίσκεται αποθησαυρισμένη η κάρα του Αγίου (αφιέρωμα στη Μονή από τον Αυτοκράτορα Μανουήλ Παλαιολόγο το 1398), και είναι ο πολιούχος της Μαρτυρικής Πόλης των Καλαβρύτων, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 17 Μαρτίου.
Σήμερα το πρωί, ανήμερα της εορτής έγινε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων, στην είσοδο της πόλης των Καλαβρύτων (πηγή Καλαβρυτινής) και ακολούθησε η Αρχιερατική Θέια Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, παρουσία της Δημοτικής Αρχής, των Σωμάτων ασφαλείας, συνοδεία φουστανελοφόρων της θεατρικής ομάδας "Πάνος Μίχος". Ακολούθησε Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Σεπτής Εικόνας του Αγίου Αλεξίου, με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαβρύτων, στις οδούς 25ης Μαρτίου-Κομμένου-Αγίου Αλεξίου- Δημάρχου Πάνου Πόλκα- Καλλιμάνη-Λοχ.Καποτά-25ης Μαρτίου και αμέσως μετά αναχώρησε για την Ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.