HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΛΥΚΟΥΡΙΑ: Λαμπρή εκδήλωση στην Χελωνοσπηλιά (ΦΩΤΟ)

Εκεί που σημειώθηκαν τα προεπαναστατικά γεγονότα στις 16 προς 17 Μαρτίου 1821, στην Χελωνοσπηλιά Λυκούριας, γιορτάστηκε πάνδημα με μια λαμπρ...



Εκεί που σημειώθηκαν τα προεπαναστατικά γεγονότα στις 16 προς 17 Μαρτίου 1821, στην Χελωνοσπηλιά Λυκούριας, γιορτάστηκε πάνδημα με μια λαμπρή εκδήλωση που προκάλεσε συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια.
Το πρωί τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λυκούριας και αμέσως μετά μετέβησαν όλοι στο μνημείο της Ελευθερίας στη Χελωνοσπηλιά όπου τελέσθηκε Τρισάγιο και ομιλία του Προέδρου της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως κ. Δημητρίου Βαρβιτσιώτη.
Στην συνέχεια οι μαθητές της Λυκούριας απήγγειλαν ποιήματα. Την σκυτάλη της εκδήλωσης πήραν τα χορευτικά της Λυκούριας, τα χορευτικά από τους μαθητές του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλειτορίας και τα χορευτικά του Πολιτιστικού Συλλόγου Ψωφίδος. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακή αναπαράσταση των γεγονότων της χελονωσπηλιάς από την θεατρική ομάδα Λυκουριωτών "Πήγές Λάδωνα"
Παρευρέθηκαν: Ο απόγονος του Αγωνιστή Χονδρογιάννη, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χανίων κ. Κουκιανάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας, o Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνική Πρόνοιας Τάκης Βαρβιτσιώτης, ο Αντιδήμαρχος Κλειτορίας Σωτήρης Δουκλιάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλειος Κουτρουλάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτριος Μηλιτσόπουλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κλειτορίας και Δημοτική σύμβουλος κα Βασιλική Παπουτσή, ο Διοικητής της ΠΥ Καλαβρύτων Κωνστάντης, ο υποδιοικητής του αστυνομικού τμήματος Κλειτορίας κ. Βλάχος, ο πρόεδρος της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Καλαβρύτων, κ. Νικόλαος Τσάμης, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Χαρά Γεωργακοπούλου, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και Συλλόγων από Λυκούρια, Κλειτορία, Φίλια, Λεχούρι, Τουρλάδα, Άγιο Νικόλαο, Τριπόταμα, Χόβολη, Καμενιάνους, Άρμπουνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.