HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Περιφέρεια: Αυστηροί έλεγχοι για παραεμπόριο, ηχορύπανση, ακατάλληλα τρόφιμα και ποτά

Σαφές μήνυμα ότι δεν θα επιτραπούν παραβατικές συμπεριφορές βγήκε από την σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια ενόψει του Κ...



Σαφές μήνυμα ότι δεν θα επιτραπούν παραβατικές συμπεριφορές βγήκε από την σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια ενόψει του Καρναβαλιού της Πάτρας.
Στη δεύτερη κατά σειρά συνάντηση, που συγκάλεσε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, Φωκίων Ζαΐμης, τη Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, οριστικοποιήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις με στόχο τη διαφύλαξη της μεγάλης αυτής γιορτής από επικίνδυνες συμπεριφορές και έκνομες ενέργειες.
«Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι να συνεργαστούμε όλοι οι φορείς, σε επίπεδο πρόληψης, για ένα ποιοτικό καρναβάλι. Αυτό σημαίνει: Πρώτον, ειδικά κλιμάκια τις ημέρες κορύφωσης του Πατρινού Καρναβαλιού θα κάνουν αυστηρούς ελέγχους σε καταστήματα και μικροπωλητές, προκειμένου να διαπιστώνεται ότι κατέχουν τις απαιτούμενες άδειες και διαθέτουν ελεγμένα ποτά και τρόφιμα στις επιχειρήσεις τους. Δεύτερον, θα διενεργούνται όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι για ηχορύπανση και αισχροκέρδεια ενώ απαγορεύεται η χρήση υπαίθριων ψησταριών», ανέφερε ο κ. Ζαΐμης συμπληρώνοντας τα εξής: «Θέλουμε, επίσης, κάθε επισκέπτης να γνωρίζει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Γι’ αυτό, αποφασίστηκε η διενέργεια ενημερωτικής καμπάνιας με έντυπο και ψηφιακό υλικό προς ενημέρωση κάθε πολίτη. Αποδίδουμε ύψιστη σημασία στην ασφάλεια και στην προστασία των πολιτών, αλλά και στην εικόνα της πόλης και του θεσμού, γι’ αυτό και μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια».
Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Άννα Μαστοράκου, δήλωσε τα εξής: «Στο πλαίσιο της συνεργασίας, της ανταλλαγής απόψεων και της ανατροφοδότησης από την πρώτη μας συνάντηση, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου για τους επισκέπτες, που θα διανεμηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς ενόψει της Καρναβαλικής περιόδου. Επίσης, προχωράμε στη σύσταση συντονιστικής ομάδας, με άμεση επικοινωνία τις μέρες της κορύφωσης του πατρινού καρναβαλιού για τη διαχείριση τυχόν απρόβλεπτων καταστάσεων. Τέλος, μικτά κλιμάκια θα πραγματοποιήσουν ελέγχους στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας και στις περιπτώσεις που διαπιστωθούν παραβάσεις, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις, με σκοπό την πάταξη του παρεμπορίου και των αντικοινωνικών φαινομένων. Επιθυμούμε να δεχτούμε τους επισκέπτες μας με υγειονομική ασφάλεια και να αναδείξουμε τις ομορφιές του Πατρινού Καρναβαλιού».
Επίσης, αναφορικά με ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων σχετική με τη διενέργεια των προαναφερομένων συσκέψεων, σημειώνεται πως το Καρναβάλι της Πάτρας αποτελεί γεγονός εξέχουσας σπουδαιότητας για την Πάτρα, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αποδείξει έμπρακτα και πολλαπλά τη σημασία που αποδίδει στον θεσμό, αλλά και το πνεύμα συνεργασίας που τη διέπει, τόσο με τον Δήμο Πατρέων και την ΚΕΔΗΠ ως θεσμικών διοργανωτών, όσο και με το σύνολο των εμπλεκομένων φορέων (Αστυνομία, ΕΦΕΤ, Τελωνείο, Χημείο του Κράτους, κλπ).
Για τον λόγο αυτό, δεν γίνεται αντιληπτό το πνεύμα της ανακοίνωσης του Δήμου Πατρέων σχετικά με την πραγματοποίηση συσκέψεων που απορρέουν εκ του ρόλου και της ευθύνης της Περιφέρειας και αφορούν σε υγειονομικούς ελέγχους, όπως και στην προστασία των καρναβαλιστών και των επισκεπτών από θλιβερά φαινόμενα παραεμπορίου κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού.
Επισημαίνεται δε, ότι αντίστοιχες συσκέψεις πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, με έμφαση στις περιόδους πριν από το Καρναβάλι, αλλά και πριν από τις μεγάλες εορταστικές περιόδους των Χριστουγέννων και του Πάσχα.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αποδείξει έμπρακτα ότι οι συνεργασίες για το κοινό καλό βρίσκονται στον πυρήνα της πρακτικής της και θα συνεχίσει να λειτουργεί με τον ίδιο πάντα τρόπο. Γι’ αυτό και είναι αδιανόητα τα «καπελώματα» που βλέπει ο Δήμος Πατρέων. Η Περιφέρεια φοράει μόνο το «καπέλο» της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης του τόπου, το οποίο και είναι αδύνατο να της το αφαιρέσει οποιοσδήποτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.