HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κώστας Καρπέτας: Πρωτοφανής προσπάθεια φίμωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου με ευθύνη Φαρμάκη και προέδρου του Σώματος

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα», Κώστας Καρπέτας, μετά τη στάση της πλειοψηφίας στη σημερινή συνεδρίαση του Περ...



Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα», Κώστας Καρπέτας, μετά τη στάση της πλειοψηφίας στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με το σχέδιο ψηφίσματος κατά της θέσπισης απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ με πληρωμή των ασθενών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δυστυχώς, δεν έχει τέλος ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της πλειοψηφούσας παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Στη σημερινή συνεδρίαση, η παράταξή μας, «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα», έφερε προς συζήτηση στο Σώμα σχέδιο ψηφίσματος κατά των απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία, με πληρωμή από τους ασθενείς, όπως άλλωστε προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η στάση της πλειοψηφίας και του προσωπικά του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου αποτέλεσε άλλη μια αρνητική εξέλιξη στην ομαλή λειτουργία του ανώτατου αιρετού Σώματος της Δυτικής Ελλάδας. Όχι μόνο δεν θέλησαν να συζητήσουμε ένα θέμα που απασχολεί έντονα τους χιλιάδες ασθενείς της περιοχής μας, οι οποίοι περιμένουν επί χρόνια για να χειρουργηθούν, αλλά δεν μπήκαν καν στον κόπο να αναγνώσουν στο Σώμα το σχέδιο ψηφίσματος - όπως προβλέπει ο κανονισμός - ώστε να αποφασίσουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι εάν θα συζητηθεί το ή όχι. Αντ’ αυτού, με συνοπτικές διαδικασίες και αντιδημοκρατικές πρακτικές, έκλεισαν άρον – άρον κάθε συζήτηση επί του θέματος.
Η στάση της πλειοψηφίας δεν μας προκαλεί έκπληξη. Η περιφερειακή Αρχή φροντίζει καθημερινά να μας υπενθυμίζει την πλήρη ταύτισή της με την κυβερνητική πολιτική και να υποβαθμίζει κάθε αντίδραση της κοινωνίας. Το ίδιο, εξάλλου, έπραξε όταν η παράταξή μας ζήτησε τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα προβλήματα των αγροτών. Παρά τις υποσχέσεις τους, η συζήτηση αυτή ποτέ δεν έγινε, ώστε οι αγρότες της Δυτικής Ελλάδας να «οπλιστούν» με μια απόφαση συμπαράστασης από το Σώμα στις συναντήσεις που είχαν με την κυβέρνηση.
Είναι προφανές ότι η περιφερειακή Αρχή επιθυμεί ένα Περιφερειακό Συμβούλιο με διακοσμητικό χαρακτήρα, το οποίο θα περιορίζεται στην υπερψήφιση των εισηγήσεων των αντιπεριφερειαρχών και δεν θα συζητά, ούτε θα λαμβάνει θέση στα προβλήματα των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας. Τους πληροφορούμε ότι δεν θα τους κάνουμε τη χάρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.