HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΡΟΥΣΙ: Κοπή πίτας Συλλόγου Καρουσιωτών και επανέκθεση "Καρούσι-Μακελλαριά" (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, ο Προοδευτικός Μορφωτικός Σύλλογος των Απανταχού Καρουσιωτών "Ο Άγιος Δημήτριος" έκοψε την πρωτοχρ...



Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, ο Προοδευτικός Μορφωτικός Σύλλογος των Απανταχού Καρουσιωτών "Ο Άγιος Δημήτριος" έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο οινόκαστρο της Achaia Clauss παρουσία πλήθους μελών και φίλων.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την έκθεση “Καρούσι-Μακελλαριά | Μία διαδρομή δέκα ετών” όπου έγινε περιήγηση-ξενάγηση στις αναρτημένες φωτογραφίες από τις πεζοπορίες του Συλλόγου προς τη μονή Μακελλαριάς, την αναπαράσταση της διαδρομής σε ψηφιακό χάρτη και σε πρόπλασμα καθώς και στο φυσικό χώρο της αίθουσας του οινόκαστρου που παραχωρήθηκε ειδικά για τις ανάγκες της έκθεσης.
Ακολούθησε η ετήσια γενική συνέλευση του Συλλόγου στην οποία έγινε αναλυτική παρουσίαση της δράσης και του έργου του Συλλόγου για το έτος 2023 με προβολή διαφανειών.
Στη συνέχεια, ο π. Παναγιώτης Κούκας ευλόγησε την πίτα του Συλλόγου και κλήθηκαν να κόψουν από ένα κομμάτι και να ευχηθούν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μ. Ποντιά Καλαβρύτων κος Παναγιώτης Φραντζής, ο πρόεδρος του Συλλόγου προστασίας υγείας και περιβάλλοντος περιοχής Κ.Υ. Χαλανδρίτσας κος Ιωάννης Δετοράκης, η πρόεδρος του Συλλόγου γυναικών και φίλων Δεμεστίχων 'Η Ακακία' κα Κική Τσάμη και ο επίτιμος πρόεδρος του Φιλοδασικού Προοδευτικού Συλλόγου Σαραβαλίου ΄Ο Άγιος Νικόλαος΄κος Ιωάννης Ντόντορος.
Ακολούθως, έγινε βράβευση των εισαχθέντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και των αριστευσάντων στην Β/θμια Εκπαίδευση (2023) με καταγωγή από το Καρούσι:
Λουκία Πετρουλή του Γερασίμου, Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Λύκειο Δεμενίκων – Γ’ τάξη
Αγγελική Λοτσάρη του Ιωάννη, Γυμνάσιο Σαραβαλίου – Γ’ τάξη
Ελένη Κατσιγιάννη του Χαραλάμπους, 11ο Γυμνάσιο Πατρών – Γ’ τάξη
Τις ευχές τους έστειλαν εξ’ αποστάσεως ο πρωτοπρεσβύτερος της ενορίας του χωριού μας π. Αθανάσιος Γεωργόπουλος, ο πανοσιολογιώτατος π. Ιωακείμ Σταματόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής αρχής Καλαβρύτων κος Ευθύμιος Φλογεράς και ο δημοτικός σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Καλαβρύτων κος Αναστάσιος Πλώτας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι επίτιμοι πρόεδροι του Συλλόγου προστασίας υγείας και περιβάλλοντος περιοχής Κ.Υ. Χαλανδρίτσας κος Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης και η κα Θεοδωροπούλου-Κοντογεωργάκη Ιωάννα.
Ο Σύλλογος εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν με κάθε τρόπο για την επιτυχία της εκδήλωσης και πιο συγκεκριμένα:
Την Achaia Clauss για τη φιλοξενία στους χώρους του οινόκαστρου καθώς και για τον οίνο που προσφέρθηκε στους παρευρισκόμενους. Το εστιατόριο Nautoiko για το γεύμα δύο ατόμων στον τυχερό που του έτυχε το φλουρί της βασιλόπιτας. Το Ζαχαροπλαστείο Λοτσάρης για την ευγενική προσφορά της βασιλόπιτας, το οπωροπαντοπωλείο του Ανδρέα Πλώτα για τα αναψυκτικά και τις κυρίες του χωριού που ετοίμασαν τα αλμυρά κεράσματα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.