HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Περιφερειακή Ένωση Δημάρχων: Εκ νέου, ομόφωνα, Πρόεδρος ο Θανάσης Παπαδόπουλος

Συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας με μοναδικό θέμα συζήτησης τη συγκρότησή...

Συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας με μοναδικό θέμα συζήτησης τη συγκρότησή του σε Σώμα.

Με πλήρη ομοφωνία η Περιφερειακή Ένωση Δημάρχων (Π.Ε.Δ.) Δυτικής Ελλάδος εξέλεξε το μεσημέρι, για μία ακόμη θητεία, στην προεδρία της τον δήμαρχο Καλαβρύτων Αθανάσιο Παπαδόπουλο. Για τις θέσεις του Αντιπροέδρου αλλά και του Γραμματέα της Π.Ε.Δ. δεν υπήρξε ταύτιση απόψεων. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει τριπλή ισοψηφία και αλλεπάλληλες επαναληπτικές ψηφοφορίες, μεταξύ των προτάσεων της πλειοψηφίας (Θεόδωρος Μπαρής και Ιωάννης Λέντζας αντίστοιχα) αλλά και της κοινής πρότασης των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης (Ιωάννης Τριανταφυλλάκης και Μιχαήλ Αναστασίου αντίστοιχα).
Εντέλει επιστρατεύτηκε ο νόμος που ορίζει ότι, σε περίπτωση ισοψηφίας υπερισχύει η πρόταση του συνδυασμού που πλειοψήφησε στις τελευταίες εκλογές στη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ.Δ.Ε. Έτσι, τη θέση του Αντιπροέδρου κατέλαβε για μία ακόμη θητεία ο κ. Μπαρής Δήμαρχος Ερυμάνθου ενώ Γραμματέας αναδείχθηκε ο Ιωάννης Λέντζας, Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης.
Ο επανεκλεγείς Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος σε δήλωση του μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας επισήμανε: "Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους του ΔΣ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Στην προηγούμενη θητεία μου, αλλά και κατά την προεκλογική περίοδο λειτούργησα με συλλογικό και ενωτικό πνεύμα, επιδιώκοντας τη συγκρότηση ενός ενιαίου ψηφοδελτίου. Κάτι το οποίο δεν επετεύχθη με ευθύνη των δύο άλλων παρατάξεων. Η πλειοψηφία των εκλεκτόρων από τους 19 Δήμους της Περιφέρειας μας, έδωσε σαφή εντολή στην παράταξή μας 'Αυτοδιοικητικό Κίνημα' να αναλάβει εκ νέου την διοίκηση της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας. Διαβεβαιώνω όλους τους συναδέλφους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους ότι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε πάντα ενωτικά με μοναδικό σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων των Δήμων και την προώθηση τους στα κέντρα των αποφάσεων. Τα προβλήματα είναι κοινά και η Αυτοδιοίκηση μας ενώνει"
Στην Εκτελεστική Επιτροπή εξελέγησαν, πάλι από την πλειοψηφία, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο Γιώργος Αποστολάκης, πρώην Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας.
Στο νέο Εποπτικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. εξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος ο Γιώργος Αγγελόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Πατρέων, Αντιπρόεδρος ο Βασίλειος Φάμελος Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου και μέλος Γεώργιος Κατσούλας πρώην Δήμαρχος Αμφιλοχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.