HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΡΟΒΟΛΟΒΟ: Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους

Σε ένα αληθινά πανέμορφο περιβάλλον, με τον ήλιο ν’ αντανακλά τις χρυσίζουσες ακτίνες του στις κορυφές της μυθικής Καπρίβαινας, κάνοντας...



Σε ένα αληθινά πανέμορφο περιβάλλον, με τον ήλιο ν’ αντανακλά τις χρυσίζουσες ακτίνες του στις κορυφές της μυθικής Καπρίβαινας, κάνοντας τη φύση και τα χωριά μας να μοιάζουν παραδεισένια, βρεθήκαμε στο Δροβολοβό αρκετοί προσκυνητές για να τιμήσουμε τον πολιούχο του Άγιο Χαράλαμπο. Στον κατανυκτικό αυτό ναό, σε πρόσφατη επίσκεψή του προ ολίγων ημερών-εν όψει και της πανηγύρεως-ο Καμενιανίτης Οσιολογιότατος μοναχός της Μονής Ιβήρων Γ. Μάξιμος Ιβηρίτης αφιέρωσε έναν σπουδαίο σταυρό του, δώρο στον ίδιο από τον Πατριάρχη της Ρωσίας Κύριλλο κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Άγιον Όρος, όταν ο Γ. Μάξιμος ήταν Πρωτεπιστάτης. Όλα αυτά έκαναν τη μέρα μας πολύ ξεχωριστή και λαμπρή. Παράλληλα όμως βρεθήκαμε κοντά στους μόνιμους κατοίκους και ακρίτες των χωριών μας Δροβολοβού, Καμενιάνων και Δεσινού, που δίνουν τον δικό τους καθημερινό αγώνα στη ζωή.
Ο περίλαμπρος ναός του Αγίου Χαραλάμπους ήταν κατάμεστος από κόσμο και επικρατούσε αληθινό αδιαχώρητο. Την πανηγυρική Θεία λειτουργία τέλεσε ο π. Αθανάσιος Κουμανιώτης εκ Σκοτάνης ενώ τα αναλόγια πλαισίωναν αρκετοί ιεροψάλτες, μαγεύοντας το εκκλησίασμα. Μας τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί επισκέπτες από Αθήνα, Πάτρα και από τα γύρω χωριά. Μεταξύ αυτών και ο λαμπρός καλλιτέχνης, δεξιοτέχνης του κλαρίνου, αγαπητός συμπατριώτης μας εκ Κερασιάς Καλαβρύτων Χαράλαμπος Γιαννόπουλος. Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας- προσφοράς και κατασκευής της Κατερίνας Λάμπου- για τους μόνιμους κατοίκους Δροβολοβού και Δεσινού καθώς και για όλους τους επισκέπτες, όπως έχει θεσπίσει για την μέρα αυτή ο Σύνδεσμός μας Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών. Στη συνέχεια δόθηκε αναμνηστικό δίπλωμα για τα πενηντάχρονα του Συνδέσμου μας, στον Δροβολοβίτη Θεόδωρο Θεοδώρου Λάμπο τον πρεσβύτερο, ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου μας.
Κατόπιν, οι Δροβολοβίτες παρέθεσαν άριστη φιλοξενία στους παρευρισκομένους και αντηλλάγησαν ευχές, ενώ ακολούθησε γλέντι όπως παλιά με το συγκρότημα Χρήστου Μπακάλη και Αθανασίου Σταθόπουλου.
Χρόνια πολλά!!!
Για το Δ. Σ. του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών
Ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.