HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στην Ινδία ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-Ινδίας

Επίσημη επίσκεψη στην Ινδία πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Στόχος της επίσκεψης Μητ...



Επίσημη επίσκεψη στην Ινδία πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι.
Στόχος της επίσκεψης Μητσοτάκη είναι η ανάδειξη της Ελλάδας ως στρατηγικής, γεωπολιτικής και εμπορικής πύλης προς την Ευρώπη της πολυπληθέστερης χώρας του πλανήτη και η περαιτέρω ενίσχυση των πολιτικών, οικονομικών και επενδυτικών σχέσεων λίγους μήνες μετά την επίσημη επίσκεψη Μόντι στην Αθήνα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα θα είναι επίτιμος προσκλεκλημένος και βασικός ομιλητής στο 9th Raisina Dialogue 2024.
Την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για τη Βομβάη, όπου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους ινδικών επιχειρήσεων και ομίλων, ενώ θα χαιρετίσει το ελληνο-ινδικό Επιχειρηματικό Φόρουμ. Σημειώνεται ότι στην Ινδία ταξιδεύει ελληνική επιχειρηματική αποστολή υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, καθώς επιδιώκονται συνέργειες, συμφωνίες και αμοιβαίες επενδυτικές ευκαιρίες.
Υπενθυμίζεται ότι με την Κοινή Δήλωση αναβάθμισης των σχέσεων σε στρατηγικές (Strategic Partnership) τον περασμένο Αύγουστο οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να εργαστούν προς την κατεύθυνση διεύρυνσης της διμερούς συνεργασίας στο πολιτικό επίπεδο, στην ασφάλεια και στην οικονομία με στόχο τον διπλασιασμό του διμερούς εμπορίου τα επόμενα χρόνια.
Στο οικονομικό/ επιχειρηματικό κομμάτι, τα πρώτα ανοίγματα έγιναν τον περασμένο Αύγουστο κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ινδίας στην Αθήνα, όπου είχε δοθεί η πρώτη ευκαιρία να γίνουν επαφές ανάμεσα σε ινδικές και ελληνικές επιχειρήσεις προκειμένου να διερευνηθούν επενδυτικές ευκαιρίες και να οικοδομηθούν σχέσεις και συνεργασίες.
Οι επιχειρηματικές συμφωνίες
Δύο επιχειρηματικές συμφωνίες που αναμένεται να αποτελέσουν το εφαλτήριο για την προσπάθεια περαιτέρω σύσφιξη των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων με την Ινδία, υπογράφονται σήμερα στο Νέο Δελχί στο πλαίσιο της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής και της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι συμφωνίες αφορούν τον όμιλο Eurobank και τον όμιλο Eurolife FFH, στους οποίους βασικός μέτοχος είναι η Fairfax Holding του Ινδοκαναδού επενδυτή Πρεμ Γουάτσα, με τις National Payments Corporation of India (NPCI) και LTIMindtree του ομίλου Larsen & Toubro (L&T) αντίστοιχα.
Η NPCI αποτελεί ουσιαστικά τον βραχίονα εκτέλεσης συναλλαγών στη λιανική και τον διαχειριστή ευρύτερα των συστημάτων πληρωμών στη χώρα. Η L&T πάλι είναι ένας πολυσχιδής όμιλος-κολοσσός με δραστηριότητα, μεταξύ άλλων, στις κατασκευές, στις εξορύξεις, στην ενέργεια, στον μηχανολογικό εξοπλισμό και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (μεταξύ των οποίων και οι ασφάλειες) με κύκλο εργασιών σχεδόν 21 δισ. ευρώ.
Τα μνημόνια συνεργασίας από πλευράς των δύο ελληνικών Ομίλων θα υπογράψουν ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας και ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου που συμμετέχουν στην ελληνική επιχειρηματική αποστολή υπό τον υπ. Εξωτερικών κ. Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υφυπ. Εξωτ, αρμόδιο για την Εξωστρέφεια και την Οικονομική Διπλωματία, κ. Κώστα Φραγκογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.