HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επιστολή Α. Φίλια στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα αιτήματα των μελισσοκόμων

Τα αιτήματα των μελισσοκόμων της Δυτικής Ελλάδας μεταφέρει με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Α...



Τα αιτήματα των μελισσοκόμων της Δυτικής Ελλάδας μεταφέρει με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανδρέας Φίλιας.
Συγκεκριμένα, μετά τις συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους των μελισσοκόμων, ο κ. Φίλιας αναφέρεται στο ζήτημα των ελληνοποιήσεων μελιού, σημειώνοντας την ανάγκη προσαρμογής του νομοθετικού πλαισίου, έτσι ώστε να καθορίζεται ελάχιστη ποσότητα γύρης στο ελληνικό μέλι, αλλά και να διασφαλίζεται με εργαστηριακές μεθόδους η ποιότητα και η πιστότητα του ελληνικού μελιού.
Επίσης, ο κ. Φίλιας θέτει το ζήτημα επανεξέτασης της Πυροσβεστικής Διάταξης που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες απαγορεύει τη χρήση του καπνιστηρίου μετά τις 11:00 στα δάση, όπως και τον αποκλεισμό μελισσοκόμων από περιοχές τεράστιου μελισσοκομικού ενδιαφέροντος εξαιτίας της κατά παρέκκλιση και παρερμηνεία του νόμου βεβαίωσης προστίμων. «Προφανώς και δεν αμφισβητείται ο στόχος της αποφυγής του κινδύνου πυρκαγιάς ή της διαφύλαξη ορισμένων περιοχών, ωστόσο στην πρώτη περίπτωση ίσως η έμφαση θα έπρεπε να δοθεί αντί για τους περιορισμούς στην εργασία των μελισσοκόμων, στην διαφύλαξη του επαγγελματισμού από μέρους τους ως προς τον τρόπο που επιτελούν την εργασία τους με αυστηρή υιοθέτηση προληπτικών τακτικών και αυξημένων πυροσβεστικών μέσων (όπως λειτουργικοί πυροσβεστήρες, καθαρισμένοι και αποψιλωμένα χώροι μελισσοκομείου κ.ά.). Στη δεύτερη δε περίπτωση μία ερμηνευτική εγκύκλιος ενδεχομένως να μπορεί να επιλύσει το ζήτημα που συχνά όπως μου περιέγραψαν προκύπτει» αναφέρει.
Ακόμα, ο Αντιπεριφερειάρχης θέτει το ζήτημα της κίνησης των μελισσοκομικών οχημάτων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο ενώ σε σχέση με την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην μελισσοκομία, προτείνει τη δημιουργία ειδικού, ανεξάρτητου τμήματος μελισσοκομίας για την χρηματοδότηση και αποζημίωση των πληγέντων από φυσικές καταστροφές.
Τέλος, αναφέρει τα αιτήματα μείωσης του κόστους παραγωγής (αποφορολόγηση πετρελαίου κίνησης, μόνιμη ένταξη στο αφορολόγητο καθεστώς, μείωση στο ελάχιστο του ΦΠΑ αναφορικά με πρώτες ύλες και αγροτικό μηχανολογικό εξοπλισμό), εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως το υπουργείο θα ανταποκριθεί στα δίκαια αιτήματα των μελισσοκόμων και θα ενισχύσει τον πρωτογενή τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.