HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τρίτη και 13: Πώς καθιερώθηκε ως γρουσούζικη μέρα

Τρίτη και 13 σήμερα και πολλοί θεωρούν την ημέρα αυτή γρουσούζικη. Η φοβία όσων θεωρούν την Τρίτη και 13 γρουσούζικη μέρα, βασίζεται σε συγκ...



Τρίτη και 13 σήμερα και πολλοί θεωρούν την ημέρα αυτή γρουσούζικη. Η φοβία όσων θεωρούν την Τρίτη και 13 γρουσούζικη μέρα, βασίζεται σε συγκεκριμένες θεωρίες, όπως:
  • Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης έγινε στις 29 του Μάη 1453. Η μέρα ήταν Τρίτη, ενώ το άθροισμα των ψηφίων της χρονιάς βγάζει το νούμερο «13».
  • Για όσους πιστεύουν στα ζώδια, την Τρίτη ο Άρης φέρεται να είναι «κυρίαρχος» πλανήτης, ενώ η κατάσταση χειροτερεύει όταν αυτός «συγκυριαρχεί» με τον Κρόνο. Καθώς κανείς δεν ξέρει πότε ακριβώς μέσα στο 24άωρο συμβαίνει αυτό, αντιμετωπίζεται όλη η μέρα σαν «γρουσούζικη».
  • Σύμφωνα με την παράδοση, ο μυστικός δείπνος του Ιησού Χριστού με τους μαθητές του είχε 13 άτομα (οι 12 μαθητές + ο Χριστός), και τον ακολούθησαν τα γνωστά γεγονότα.
  • Ο αριθμός 13 «σπάει» την υποτιθέμενη αρμονία του 12: 12 ήταν οι θεοί του Ολύμπου, οι άθλοι του Ηρακλή, οι φυλές του Ισραήλ, οι προαναφερθέντες μαθητές του Χριστού / απόστολοι, τα Ευαγγέλια, η βάση του δεκαδικού συστήματος (ντουζίνα) κλπ.
Την γρουσούζικη ημέρα έχει τιμήσει και ο ελληνικός κινηματογράφος με την κωμική ταινία του 1963, «Τρίτη και 13», στην οποία πρωταγωνιστούσε ο «προληπτικός» Νίκος Σταυρίδης και το «γούρι του», ο Γιάννης Γκιωνάκης. Η ταινία είναι σε σενάριο των Γιώργου Λαζαρίδη-Γιώργου Ρούσσου και σε σκηνοθεσία του Ορέστη Λάσκου, μας παρουσιάζει την καθημερινότητα ενός προληπτικού πολιτικού μηχανικού, του Νίκου Σταυρίδη, που βρίσκει το «γούρι» του στο πρόσωπο ενός παλιού του συμμαθητή -τον ρόλο τον οποίο έχει ο Γιάννης Γκιωνάκης- πολύ φτωχού, αλλά και πολύ φιλόδοξου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.