HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σημαντική ενημέρωση των μαθητών της Δάφνης και της Ψωφίδας για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού

Στις 29/01/2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Δάφνης Καλαβρύτων, μαζί με τους συνομηλίκους τους από το Γυμνάσιο Ψωφίδος, είχαν...



Στις 29/01/2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Δάφνης Καλαβρύτων, μαζί με τους συνομηλίκους τους από το Γυμνάσιο Ψωφίδος, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού. Η πρωτοβουλία αυτή προήλθε από τον Υπαστυνόμο Β' και Υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, κ. Αλέξανδρο Βλάχο, σε συνεργασία με την διευθύντρια του Γυμνασίου Δάφνης, κα. Αγγελική Ρήγα. 
Η εκδήλωση είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών για τον εκφοβισμό, καθώς και την παροχή εργαλείων και στρατηγικών για την αντιμετώπισή του. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εξετάστηκε προσεκτικά ο ορισμός του "bullying", παρουσιάστηκαν διάφορες μορφές και συνηθισμένες εκδηλώσεις του, και αναλύθηκαν στρατηγικές αντιμετώπισης για τους μαθητές. Ο κ. Βλάχος καθώς και ο Ανθυπαστυνομος κ. Πανουτσακοπουλος παρείχαν πρακτικές συμβουλές και παραδείγματα καταστάσεων που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι μαθητές, ενθαρρύνοντάς τους να αναφέρουν οποιαδήποτε περίπτωση εκφοβισμού. Επιπλέον, εστίασαν στον σχολικό εκφοβισμό στο διαδίκτυο, τον λεγόμενο "cyber bullying", και παρουσιάστηκαν συστήματα προστασίας. 
Η διευθύντρια του σχολείου, κα. Αγγελική Ρήγα, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές και την σημασία της πρωτοβουλίας αυτής για την δημιουργία ενός ασφαλούς και υγιούς σχολικού περιβάλλοντος. Η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί ένα βήμα προς τα εμπρός προς την ενίσχυση του αισθήματος κοινότητας και την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού. Μάλιστα, η εποικοδομητική συμμετοχή των γονέων στην εκδήλωση συνέβαλε στην ενίσχυση της κοινοτικής συνεργασίας. 
Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς ελπίζουν ότι αυτή η πρωτοβουλία θα ενθαρρύνει τον διάλογο και την αλληλεγγύη μεταξύ των μαθητών και θα συμβάλει στην δημιουργία ενός πιο ασφαλούς και φιλικού περιβάλλοντος στα σχολεία μας. Το μήνυμα της εκδήλωσης παραμένει: ας συνεχίσουμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα κάθε μαθητή στην ασφάλεια και στην ευημερία στον εκπαιδευτικό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.