HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΜΕΝΙΑΝΙΤΩΝ-ΔΡΟΒΟΛΟΒΙΤΩΝ-ΔΕΣΙΝΙΩΤΩΝ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑΧΡΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ

Ο Σύνδεσμος μας Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών θεωρεί ότι ο πολιτισμός αποτελεί ανάχωμα και αντίσταση στην οικονομική και αξιακή κρίσ...



Ο Σύνδεσμος μας Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών θεωρεί ότι ο πολιτισμός αποτελεί ανάχωμα και αντίσταση στην οικονομική και αξιακή κρίση που βιώνουμε ως λαός, καθώς και στον διαφαινόμενο αφανισμό και την υποτέλεια, με δράσεις, που κύρια χαρακτηριστικά έχουν το σεβασμό στις παραδόσεις, με αγάπη στον τόπο και στις αξίες μας. Σ αυτό το πλαίσιο πραγματοποιεί ξεχωριστές και πρωτόγνωρες ποιοτικές εκδηλώσεις με ιδιαίτερο πνευματικό και πολιτισμικό υπόβαθρο.
Μια τέτοια χαρακτηριστικά μεγαλειώδη εκδήλωση απολαύσαμε την Κυριακή 14-1-2024, στην κατάμεστη αίθουσα της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως στην Αθήνα, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, και την Γενική Συνέλευση του συνδέσμου μας.
Φέτος ο Σύνδεσμός μας έκλεισε πενήντα χρόνια συνεχούς παρουσίας και δράσης του πολιτιστικά στα δρώμενα του τόπου μας, πανηγυρίζοντας για το μεγαλείο και τα λαμπρά αποτελέσματα της συλλογικότητάς του. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήσαμε ένα αναμνηστικό δίπλωμα που δόθηκε σε όλες τις οικογένειες των χωριών που τον απαρτίζουν.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πάμπολλα μέλη του Συνδέσμου, καθώς και φίλοι, που έχουν στο στοχασμό τους την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας.
Μαζί μας και ο νέος Αντιδήμαρχος του Δήμου Καλαβρύτων και καθ’ ύλην αρμόδιος για την Δημοτική Ενότητα Αροανίας Αριστείδης Δαλιάνης, που μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου μας Αθανασίου Παπαδόπουλου και χαιρέτισε την λαμπρή δράση και την μεγάλη προσφορά του Συνδέσμου μας: Οι πρόεδροι των κοινοτήτων Καμενιάνων Σπύρος Λάμπος και Δεσινού, ο νεότευκτος Νίκος Αθανασόπουλος, οι οποίοι απηύθυναν και τον δικό τους χαιρετισμό. Μας τίμησε ακόμη με την παρουσία της και η πρέσβειρα του προσφοράς πολιτισμού του τόπου μας Ελένη Πορετσάνου.
Ήταν μια από τις λαμπερότερες εκδηλώσεις του Συνδέσμου μας στο πλαίσιο των εορτασμών για τα πενηντάχρονά του, που θα μείνει στην ιστορία.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε απολογιστική Γενική Συνέλευση και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας-προσφορά για άλλη μια φορά -του ευγενούς Καμενιανίτη Αλέξανδρου Ανδρουτσόπουλου. Τον οποίο ευχαριστούμε. Τυχερός ανεδείχθη ο κατά πάντα δημιουργικός συμπατριώτης μας Θεόδωρος Αθανασόπουλος, ό οποίος έλαβε ως δώρο ένα βιβλίο, προσφορά του προέδρου μας Κωνσταντίνου Νικολόπουλου-Καμενιανίτη με τον τίτλο, «ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΑ ΑΝΑΛΕΚΤΑ».
Απόσπασμα ομιλίας από τον πρόεδρο
Κωνσταντίνο Νικολόπουλο-Καμενιανίτη
Αγαπητοί μας συγχωριανοί και συμπατριώτες, Καμενιανίτες-Δροβολοβίτες και Δεσινιώτες, εκλεκτοί προσκεκλημένοι μας, φίλες και φίλοι του Συλλόγου μα., Εκ’ μέρος του Δ.Σ. σας καλωσορίζω στις εργασίες της σημερινής Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, ευχόμενος σε όλους, υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, με αγάπη και ειρήνη. Το 2024 ας εκπληρώσει τις επιθυμίες όλων σας και να φέρει καλύτερες ημέρες για την πατρίδα μας.
Αγαπητοί φίλοι, ζούμε ομολογουμένως σε μια δύσκολη εποχή. Μια κομβική ιστορική συγκυρία για την πατρίδα μας από κάθε άποψη. Η παρατεταμένη οικονομική κρίση ρίχνει βαριά τη σκιά της πάνω στο τόπο μας. Πρόκειται για μια κατάσταση η οποία απειλεί την κοινωνική μας συνοχή που υπονομεύει το ελάχιστο όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης των συνανθρώπων μας. Πέρα από αυτά, τα ήθη των ανθρώπων άλλαξαν. Η οικογένεια βάλλεται και προσπαθούν να μας κάνουν έναν πολτό με την εισαγωγή νέων ηθών. Ο Σύλλογος μας με τις όποιες του δυνατότητες και στο όριο το εφικτού κι εμείς, με τις δράσεις μας τις συνέργειες, τις συνεργασίες με όλους τους φορείς του τόπου μας προσπαθούμε να κρατήσουμε ανέπαφο τον κοινωνικό ιστό των χωριών μας και να κρατήσουμε αναμμένη την σπίθα της ελπίδας.
Ελπίζουμε ότι όλοι ενωμένοι, μακριά από σκοπιμότητες, να αντιπαλέψουμε τη δύσκολη οικονομική και όποια άλλη συγκυρία και στο τέλος θα τα καταφέρουμε.
Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που έχουμε κοντά μας, όλους εσάς τα μέλη και τους φίλους μας. Ο Σύλλογός μας που φέτος γιορτάζει τα πενηντάχρονά του και πανηγυρίζει, καταφέρνει να είναι και να γίνεται σημείο αναφοράς, και δράσης, ένα παράδειγμα προς μίμηση. Για την γιορτή αυτή των πενήντα χρόνων, σας προσφέρουμε ένα αναμνηστικό τιμητικό δίπλωμα που κατασκευάσαμε για να μένει στην ιστορία και να θυμίζει την προσφορά όσων εργάστηκαν για τα συλλογικά θέματα, ζώντες και τεθνεώτες.
Ο διακαής πόθος μας για το καλό, κορυφώνει την προσπάθεια αναβάθμισης του Συλλόγου μας, που αυτό γίνεται πράξη μέσα από διαρκείς δράσεις των μελών του Δ.Σ αλλά και των απλών μελών μας.
Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς του Συλλόγου μας που σ αυτές τις δύσκολες εποχές προσφέρουν οικονομικά και ενισχύουν το πολιτιστικό μας έργο, καθότι πέρα απ’ τις συνδρομές και κάποιες ιδιωτικές χορηγίες δεν έχουμε άλλους οικονομικούς πόρους που να μας ενισχύουν για να συνεχίζουμε τους στόχους μας.
Μεταξύ αυτών θα μου επιτρέψετε να αναφέρω τα ονόματα των συμπατριωτών μας: Του Αλέξανδρου Ανδρουτσόπουλου που προσφέρει αρκετά στο Σύλλογό μας, ηθικά και υλικά εδώ και αρκετά χρόνια. Αξίζει να σημειώσουμε ότι και η φετινή πρωτοχρονιάτικη πίτα είναι προσφορά του ιδίου.. Του Κώστα Παπαπαναγιώτου του ευγενούς Καμενιανίτη που στέκει διαχρονικά δίπλα μας και μας στηρίζει όποτε χρειαστεί, τον Χρήστο Κυριακόπουλο, και Ιωάννη Φωτόπουλο και όλους εσάς. Άμα έχεις τέτοια μέλη και φίλους παίρνεις κουράγιο και δύναμη περίσσια για να συνεχίσεις.
Σε όλους τους προαναφερθέντες όπως και στο Δ. Σ. της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως που μας παραχωρεί αφιλοκερδώς την αίθουσα, αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ. Στην Παγκαλαβρυτινή Ένωση της οποίας το Δ. Σ. είναι εκλεγμένος και συμμετέχει ενεργά και ο ειδικός γραμματέας του Συνδέσμου μας Βασίλης Καλογερόπουλος.
Στο χρόνο που πέρασε ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε στο σύνολό του, τους στόχους που είχε θέσει αναπτύσσοντας ποικίλες δραστηριότητες κυρίως πολιτιστικού και ιστορικού χαρακτήρα.
Αντιστεκόμαστε αγαπητοί μου στην φθορά, στον αφανισμό και στην υποτέλεια, με δράσεις, που κύρια χαρακτηριστικά έχουν το σεβασμό στις παραδόσεις, με αγάπη στον τόπο και στις αξίες μας!
Αυτά θα συνεχίσουμε με όλη μας τη δύναμη για να συνεχίζουμε να κρατάμε άσβεστο το φως των χωριών που απαρτίζουν το Σύλλογό μας και να μένουν λαμπερά στο διηνεκές!!
Χρόνια πολλά σε όλους!! Χρόνια πολλά στον Σύλλογό μας!!
Εύχομαι και στα εκατό με υγεία!!!!
Για το Δ. Σ. Ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.