HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το «Φεγγάρι του Λύκου» - Η πρώτη πανσέληνος του 2024

Το πρώτο ολόγιομο φεγγάρι της χρονιάς απολαύσαμε τα ξημερώματα της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου. Πρόκειται για το «Φεγγάρι του Λύκου». Στην Ελλ...


Το πρώτο ολόγιομο φεγγάρι της χρονιάς απολαύσαμε τα ξημερώματα της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου. Πρόκειται για το «Φεγγάρι του Λύκου». Στην Ελλάδα, η πανσέληνος του Ιανουαρίου έφτασε στην κορύφωσή της χαράματα της Παρασκευής, 26ης Ιανουαρίου και συγκεκριμένα 00:12.
Σύμφωνα με το Old Farmer’s Almanac, η πρώτη πανσέληνος του έτους είναι γνωστή ως «Φεγγάρι του Λύκου», επειδή κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα ακούγονται δυνατά τα αλυχτίσματα των λύκων. Παλιά οι άνθρωποι πίστευαν ότι οι λύκοι ουρλιάζουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, επειδή πεινάνε, αλλά σήμερα γνωρίζουμε ότι αυτό το κάνουν για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, όπως για παράδειγμα τον εντοπισμό άλλων μελών της αγέλης, την ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών, το μαρκάρισμα της περιοχής τους και τον συντονισμό του κυνηγιού, σύμφωνα με το Almanac.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.