HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γιάννης Κούρος και Γιώργος Τζελίλης - Δυο θρύλοι στα Καλάβρυτα

Δρόμος Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος σήμερα Κυριακή 10 Δεκεμβρίου και στα Καλάβρυτα βρέθηκαν εκατοντάδες δρομείς απ όλη την Ελλάδα.  Την διοργά...



Δρόμος Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος σήμερα Κυριακή 10 Δεκεμβρίου και στα Καλάβρυτα βρέθηκαν εκατοντάδες δρομείς απ όλη την Ελλάδα.  Την διοργάνωση είχαν από κοινού, ο Δήμος Καλαβρύτων, το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και το Κέντρο παιδιού νεολαίας και άθλησης του Δήμου Καλαβρύτων.
Τα βλέμματα όλων, τράβηξαν δυο θρύλοι του αθλητισμού, ο υπερμαραθωνοδρόμος Γιάννης Κούρος και ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Τζελίλης. Δεν έτρεξαν αλλά ήταν το μάτι και το μυαλό του αγώνα. Ο Γιάννης Κούρος με αθλητική φόρμα παρακολουθούσε τα πάντα και ο Γιώργος Τζελίλης με την στολή του Αξιωματικού του Ναυτικού εκπροσωπώντας μαζί με άλλους αξιωματικούς το ΑΣΕΑΔ. 
Γιάννης Κούρος
Ο Γιάννης Κούρος, γεννήθηκε 13 Φεβρουαρίου 1956 στην Τρίπολη και είναι ένας μύθος στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων και συγκεκριμένα υπερμαραθωνοδρόμος που έχει πετύχει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις. Έχει κερδίσει τέσσερις φορές το Σπάρταθλον, περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο και έχει σημειώσει πολλαπλά ακατάρριπτα παγκόσμια ρεκόρ στις μεγάλες αποστάσεις. Ο Γιάννης Κούρος έσπασε όλα τα ρεκόρ τρέχοντας σε μαραθωνίους και υπερμαραθωνίους αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχουν ανθρώπινα όρια. Η αθλητική του καριέρα είναι ακόμα και σήμερα ανυπέρβλητη, κατέρριψε τουλάχιστον 160 παγκόσμια ρεκόρ και κατάφερε να γράψει το όνομά του στο βιβλίο Γκίνες.
Ο αθλητισμός και η τέχνη (άρχισε να γράφει ποιήματα και μελωδίες σε ηλικία 12 ετών, ενώ μετέπειτα ασχολήθηκε με τη μουσική, τη λογοτεχνία, την ποίηση και το τραγούδι όντας συνθέτης και ερμηνευτής) τον βοήθησαν να σταθεί όρθιος και να γράψει τη δική του μοναδική ιστορία.

Γιώργος Τζελίλης 
Γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1973, έχει ύψος 1.60 και ανήκει στο σωματείο Σπάρτακος Ιωαννίνων. Υπηρετεί ως αξιωματικός στον Πολεμικό Ναυτικό και είναι απόφοιτος Λυκείου. Ήρθε στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 1991 και χόμπι του είναι η μουσική και το σινεμά. Είναι παντρεμένος με την Αργυρώ και έχουν μία κόρη, την Σοφία (2002). Κατέκτησε τρία ασημένια μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αθήνας το 1999 και δύο χρόνια αργότερα πήρε δύο ασημένια κι ένα χάλκινο στην αντίστοιχη διοργάνωση της Αττάλειας. Συνολικά σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα έχει στη συλλογή του 8 ασημένια 5 χάλκινα και σε Ευρωπαϊκά 3 ασημένιο-4 χάλκινα. Το 1996 στην Ατλάντα ήταν 4ος Ολυμπιονίκης.Δεν μετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ και της Αθήνας λόγω τραυματισμού. Ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2004.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.