HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θανάσης Παπαδόπουλος στην τελετή ορκωμοσίας: Ο Δήμος Καλαβρύτων βαδίζει με σιγουριά στο Αύριο

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ.κ. Ιερώνυμου έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Θαν...



Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ.κ. Ιερώνυμου έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Θανάση Παπαδόπουλου, του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των Προέδρων και μελών των Συμβουλίων Κοινοτήτων του Δήμου Καλαβρύτων.
Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων ο νέος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Δημοσιονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Ανδρέας Φίλιας, ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Γεράσιμος Φεσσιάν, ο νεοεκλεγείς επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στον Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων Κώστας Σβόλης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αιγιάλειας Νίκος Καραΐσκος, ο πρώην υπουργός Ανδρέας Φούρας κ.α.
Χαιρετισμό απηυθύναν ο Δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος και ο επικεφαλής της παράταξης της μειοψηφίας Θανάσης Κανελλόπουλος.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων επεσήμανε αρχικά ότι «ο Δήμος Καλαβρύτων βαδίζει πια με σιγουριά και ασφάλεια σ’ ένα δρόμο που έχει συγκεκριμένους στόχους και προσανατολισμούς και μετρήσιμα αποτελέσματα. Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, συλλογικής και συστηματικής προσπάθειας απ’ την πλευρά της δημοτικής αρχής. Αλλά και αποτέλεσμα συνεννόησης και συναντίληψης στο Δημοτικό μας Συμβούλιο».
Και πρόσθεσε ότι «σήμερα απέρχεται το Δημοτικό Συμβούλιο και όλα τα Κοινοτικά Συμβούλια του Δήμου μας της θητείας 2019-2023. Και προσωπικά αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους δημοτικούς συμβούλους, τον απερχόμενο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, όλους τους Προέδρους και τα μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων της περιόδου που τυπικά ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου και να υπογραμμίσω τη συμβολή τους στα όσα πέτυχε ή δρομολόγησε ο Δήμος μας κατά την προηγούμενη τετραετία. Καθεμιά και καθένας εξ αυτών έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στα πολλά βήματα προόδου που σημειώθηκαν».
Επίσης, ο κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε για την εξαιρετική συνεργασία την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας και τον Μητροπολίτη κ.κ. Ιερώνυμο, σημειώνοντας ότι «η συμπόρευση μας μόνο καλά αποτελέσματα έφερε και φέρνει στον τόπο».
Ακόμα ευχαρίστησε για την γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Βουλευτές του νομού αλλά και τους Δημάρχους όλων των Δήμων της Δυτικής Ελλάδας καθώς -όπως επεσήμανε- «μέσα απ’ τις κοινές προσπάθειές μας στο πλαίσιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων κάναμε σημαντικά βήματα, πετύχαμε σημαντικές θεσμικές κατακτήσεις, συνεργαστήκαμε άψογα και δυναμώσαμε τη φωνή και την παρέμβαση της Αυτοδιοίκησης».
Ακόμα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο σύνολο των φορέων και των αρχών του Δήμου που όπως είπε απέδειξαν στην πράξη -και αποδεικνύουν καθημερινά- ότι όταν υπάρχει πνεύμα σύμπνοιας και συνεννόησης αλλά και κοινές αγωνίες για το μέλλον πάντα το αποτέλεσμα έχει θετικό πρόσημο ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες επεφύλαξε στο προσωπικό του Δήμου. «Στα στελέχη μας που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και δείχνουν αυταπάρνηση, συχνά κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.
Τέλος ευχαρίστησε για την προσφορά τους τα Διοικητικά Συμβούλια και τα στελέχη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλαβρύτων -Σπηλαίου Λιμνών Καστριών και του Κέντρου Παιδιού, Νεολαίας και Άθλησης, Νομικά Πρόσωπα που καταργούνται σύμφωνα με το νέο νόμο (απ’ τον ίδιο νόμο εξαιρέθηκε η κατάργηση του Νομικού Προσώπου του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος ως ένα απ’ τα μόλις 8 ΝΠΔΔ που διατηρούνται σ’ όλη τη χώρα), ενώ ευχαριστίες απηύθυνε και στην οικογένεια του για την ολόψυχη στήριξη της όλα αυτά τα χρόνια.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων υπογράμμισε επίσης ότι «ξεκινά μια νέα δημοτική περίοδος. Μια περίοδος ακόμα υψηλότερων στόχων και διεκδικήσεων για τις οποίες είχαμε την ευκαιρία στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο ν’ αναφερθούμε αναλυτικά, μιλώντας με κάθε δημότη, σε κάθε σημείο του Δήμου μας. Αλλά και στο διάστημα που μεσολάβησε απ’ τις εκλογές δεν μείναμε αδρανείς».
Και συνοπτικά αναφέρθηκε σε μια σειρά παρεμβάσεων που υπήρξαν τις τελευταίες 60 μέρες απ’ τη δημοτική αρχή και αφορούσαν και στο δημογραφικό πρόβλημα, εκεί όπου υπήρξαν συζητήσεις με την κυβέρνηση σχετικά το «Στρατηγικό Σχέδιο για την Ορεινότητα», το πολυνομοσχέδιο το οποίο είναι στο στάδιο της επεξεργασίας και αφορά 38 ορεινούς Δήμους σ’ όλη την Ελλάδα, με συνολικό πληθυσμό 220.000 κατοίκων, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Καλαβρύτων.
Επίσης, αναφέρθηκε και σε άλλες παρεμβάσεις των τελευταίων δυο μηνών όπως στα έργα οδοποιίας και συντήρησης του οδικού δικτύου του Δήμου, στο στόχο της ανακατασκευής της οδού Πούντας-Καλαβρύτων, κάτι που επίσης τέθηκε στις συναντήσεις με υπουργούς τις τελευταίες 60 μέρες. Αλλά και σε άλλα θέματα, μεταξύ των οποίων, τα έργα ριζικού εκσυγχρονισμού της ύδρευσης στην Κλειτορία μέσω διαγωνισμού που ήδη «τρέχει» με καταληκτική ημερομηνία στις 12 Ιανουαρίου 2024, στο Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας σε Καλάβρυτα, Κλειτορία, Αροανία και στην Ενότητα Παίων, στα έργα που αφορούν στην Μαθητική Εστία Καλαβρύτων, στην κατασκευή του Πλανηταρίου, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στη γραμμή του Οδοντωτού κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.