HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Ερυμάνθου -Μήνυμα ενότητας και συνεργασίας από τον Θ. Μπαρή

Προσκλητήριο ενότητας για να συνεχίσει ο Δήμος Ερυμάνθου να βρίσκεται σε μοχλό ανάπτυξης και προόδου απηύθυνε ο επανεκλεγείς δήμαρχος Ερυμά...



Προσκλητήριο ενότητας για να συνεχίσει ο Δήμος Ερυμάνθου να βρίσκεται σε μοχλό ανάπτυξης και προόδου απηύθυνε ο επανεκλεγείς δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής κατά την ομιλία του στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.
Η τελετή έγινε το πρωί της Κυριακής 17/12 παρουσία αρχών και φορέων και κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ευχήθηκαν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο καλή επιτυχία στο έργο του.
Ο Θεόδωρος Μπαρής, ο οποίος συνεχίζει τη διαδρομή του μέσα από τον δημαρχιακό θώκο κατά την ομιλία του έκανε λόγο για μια «σπουδαία μέρα» που σηματοδοτεί τη συνέχιση μιας δημιουργικής πορείας που ξεκίνησε το 2019 και θα συνεχιστεί μέχρι και το 2028.
Εστίασε στον συμβολισμό της στιγμής, στον κοινό όρκο που έδωσαν όλοι μαζί, ανεξαρτήτως παραταξιακής προέλευσης, «αποδεχόμενοι την τιμή και το χρέος να υπηρετούμε το κοινό καλό όλων των συνδημοτών μας. Εκείνων που μας επέλεξαν να τους εκπροσωπήσουμε σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο και σε αυτά τα κοινοτικά συμβούλια. Αυτή την ενότητα καλώ όλους να διαφυλάξουμε και να την μετατρέψουμε σε κινητήριο μοχλό ανάπτυξης. Γιατί όπως αποδείξαμε και στην προηγούμενη θητεία μας οι ανάγκες των συνδημοτών μας είναι πάνω απ’ όλα κι όλους».
Σε προσωπικό επίπεδο, ανέφερε πως θα συνεχίσει το έργο του πιστός ο ίδιος και οι συνεργάτες του στις αρχές της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης, αλλά και της τολμηρής και αποφασιστικά διεκδικητικής πολιτικής προκειμένου να υλοποιήσουν το προεκλογικό τους πρόγραμμα».
Καλωσόρισε τα καινούργια μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και ευχήθηκε υγεία και δημιουργική θητεία, με οδηγό τον σωστό προγραμματισμό, τον σχεδιασμό και κυρίως τη σκληρή δουλειά.

Θόδωρος Μπαρής: "Ο λαός του Δήμου Ερυμάνθου μας έδωσε καθαρή εντολή να συνεχίσουμε το έργο μας"
«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τα έργα που ξεκινήσαμε, να σχεδιάσουμε καινούργια, να απαντήσουμε στις σύγχρονες προκλήσεις και να δώσουμε στον Δήμο μας προοπτική. Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως τα προβλήματα είναι πολλά και μεγάλα και πως η τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκεται σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Από τη μία οφείλουμε να υπερασπιστούμε το ρόλο της και να αναζητήσουμε νέους δρόμους εξέλιξης και εκσυγχρονισμού της και από την άλλη να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ανταποκρινόμενοι στις καθημερινές ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας.
Όμως για εμάς δεν υπάρχουν ευθύνες δεύτερης διαλογής. Γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη «μάχη» και να εντείνουμε τον αγώνα μας για την εξάλειψη των στρεβλώσεων, για την απόδοση των κεκτημένων και θεσμοθετημένων πόρων, για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του θεσμού.
Η φωνή μας ήταν, είναι και θα παραμείνει αδέσμευτη και διεκδικητική για όλα όσα ο Δήμος μας δικαιούται και αξίζει, ειδικά στη σημερινή εποχή η οποία χαρακτηρίζεται από σύγχυση αξιών, αμφισβήτηση θεσμών και απαξίωση της πολιτικής ζωής», τόνισε μεταξύ άλλων.
ΑΞΟΝΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ
Έδωσε το στίγμα της στρατηγικής του, μιλώντας για ένα οραματικό σχέδιο που εμπλέκει τον Δήμο, τους δημότες, τις επιχειρήσεις και τους κοινωνικούς φορείς, εστιάζοντας στους παρακάτω άξονες: 1) οργάνωση του Δήμου, 2) μεγάλα έργα άρδευσης, 3) αξιοποίηση της παραλίμνιας περιοχής του Φράγματος Πείρου-Παραπείρου, 4) αξιοποίηση των Νέων και Έξυπνων (Smart) Τεχνολογιών, 5) αξιοποίηση των φυσικών, θρησκευτικών, αρχαιολογικών χώρων που θα εστιάζει σε θεματικές μορφές τουρισμού, 6) εκτέλεση όλων των έργων που έχουν μελέτες και χρηματοδότηση, 7) εναλλακτικές μορφές αθλητισμού, 8) εγκατάσταση στο νέο Δημαρχείο, 9) αξιοποίηση της έκτασης του αυτοκινητοδρομίου στη Χαλανδρίτσα, 10) κατασκευή της παράκαμψης του Φράγματος, 11) βελτίωση της «111», της επαρχιακής οδού Πατρών – Χαλανδρίτσας – Καλάβρυτα και αναβάθμιση του δημοτικού οδικού δικτύου, 12) πρόσληψη προσωπικού και ανανέωση του εξοπλισμού.
«ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ»
Κλείνοντας ο κ. Μπαρής ευχαρίστησε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τους προέδρους των κοινοτήτων που είτε δεν συμμετείχαν είτε συμμετείχαν και δεν κατάφεραν να εκλεγούν στο νέο δημοτικό συμβούλιο για τη συμβολή τους σε μια ιδιαίτερα πετυχημένη δημοτική περίοδο, όλες και όλους που συμμετείχαν στις δημοτικές εκλογές, αυτούς που εκλέχτηκαν και σε αυτούς που δεν τα κατάφεραν αυτήν τη φορά, τονίζοντας πως «συμβάλλατε στο να έχει ο δήμος μας το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής πανελλαδικά στις εκλογές, πάνω από 76% - πεμπτουσία της δημοκρατίας σε μια δημοκρατική περιοχή».
*Στην τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, του επιχειρηματικού κόσμου, φορέων και συλλόγων της περιοχής. Μεταξύ άλλων τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος Στελλάτος, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος και Ανδρέας Φίλιας, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Ελλάδος κι επανεκλεγείς Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας κ. Μαρτζάκλης Απόστολος, ο κ. Σκιαδαρέσης Σπυρίδων επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας και ο κ. Αδαμόπουλος Θεοφάνης νεοεκλεγείς Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πατρέων κ. Σβόλης Κωνσταντίνος, ο κ. Στεργιόπουλος Άγγελος επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Δυτικής Αχαΐας κ.κ. Πουλίδας Αθανάσιος και Σταυρογιαννόπουλος Σπυρίδων, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος κ. Γεώργιος Παππάς και ο κ. Σκανδάμης Μαρίνος Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.