HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

" Όταν οι μνήμες ζωντανεύουν..." στο Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, πλαισιώνοντας τις εκδηλώσεις για την επέτειο του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, το Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων “Α...



Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, πλαισιώνοντας τις εκδηλώσεις για την επέτειο του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, το Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων “Αγλαΐα Κόντη – Ελένη Χάμψα” διοργάνωσε στον χώρο του σχολείου μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση μνήμης με καλεσμένο τον κ. Θανόπουλο Σωτήριο, έναν από τους επιζήσαντες και αυτόπτες μάρτυρες του Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος.
Υπό τη μορφή συνέντευξης διατυπώθηκαν ερωτήσεις και δόθηκαν απαντήσεις σε απορίες των μαθητών της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης, αλλά και του Δ. Σ. Σκεπαστού που παρακολουθούσε τη δράση μέσω διαδικτύου. Επίσης όλες οι τάξεις του σχολείου παρακολουθούσαν την μαρτυρία του κ. Θανόπουλου μέσω διαδικτύου (Webex)
Το κλίμα συγκίνησης πλούτισε τις ψυχές των μαθητών και των εκπαιδευτικών και τους έφερε πιο κοντά στην αλήθεια και στην ανάγκη ενσυναίσθησης προς τους ανθρώπους που βίωσαν τα γεγονότα ή ήταν πολύ κοντά σε αυτά μέσω συγγενών. Ο κ. Θανόπουλος απέδωσε με μοναδικό τρόπο τη συναισθηματικά φορτισμένη έννοια της απώλειας και της θηριωδίας του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων. Το μήνυμα της εκδήλωσης συνοψίζει τόσο την αγωνία όλων για το αν ποτέ η ανθρωπότητα θα καταλάβει τη ματαιότητα των πολέμων όσο και τη συνειδητοποίηση πως οι συγκρούσεις – σωματικές και συναισθηματικές – προκαλούν μόνο πόνο, γιατί ειρήνη σημαίνει να απολαμβάνεις τη ζωή.
Την εκδήλωση τίμησε για άλλη μια φορά με την παρουσία του αλλά και την προσωπική του μαρτυρία ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος.
Η σχολική κοινότητα, ευχαριστεί θερμά την κ. Λαμπροπούλου Ελένη, Πρόεδρο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, η οποία παρέστη και μοιράστηκε μαζί μας αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.