HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τετραήμερη κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Η κυβέρνηση του Ισραήλ ενέκρινε τη συμφωνία για τετραήμερη κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία προβλέπει την απελευθέρωση 50 ο...



Η κυβέρνηση του Ισραήλ ενέκρινε τη συμφωνία για τετραήμερη κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία προβλέπει την απελευθέρωση 50 ομήρων της Χαμάς αλλά και την αποφυλάκιση 150 παλαιστινίων κρατουμένων σε ισραηλινές φυλακές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Ισραήλ θα παρατείνει χρονικά την εκεχειρία για κάθε 10 ομήρους που θα απελευθερώνονται.
Σημειώνεται πως περισσότεροι από 230 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους πολίτες κάθε ηλικίας, έχουν απαχθεί από τη Χαμάς, μετά την φονική επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου.
Ικανοποίηση στη Χαμάς
Η Χαμάς εξέφρασε ικανοποίησηγια τη συμφωνία να κηρυχθεί «ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Λωρίδα της Γάζας. «Οι διατάξεις αυτής της συμφωνίας καταρτίστηκαν με βάση το όραμα της αντίστασης και την αποφασιστικότητά της να υπηρετήσει τον λαό μας και να ενισχύσει την επιμονή του έναντι της επίθεσης», ανέφερε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.
«Επιβεβαιώνουμε πως θα παραμείνουμε με το δάκτυλο στη σκανδάλη και ότι τα τάγματα των θριαμβευτών μας θα παραμείνουν σε επιφυλακή», προειδοποίησε. Δυνάμει της συμφωνίας, αναμένεται να εισέλθουν εκατοντάδες φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια, ιατρικό υλικό και καύσιμα σε όλα τα τμήματα της Λωρίδας της Γάζας, πάντα κατά την ανακοίνωση της Χαμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.