HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι την Κυριακή

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολιτική Προστασία για το γρήγορο πέρασμα της κακοκαιρίας τύπου «Π», καθώς αυτή αναμένεται να χτυπήσει και περ...

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολιτική Προστασία για το γρήγορο πέρασμα της κακοκαιρίας τύπου «Π», καθώς αυτή αναμένεται να χτυπήσει και περιοχές που έχουν πληγεί από προηγούμενα κύματα.
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αργά το απόγευμα της Παρασκευής, με τα φαινόμενα να κρατούν έως και το μεσημέρι της Κυριακής 5 Νοεμβρίου. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας, οι ισχυρές βροχοπτώσεις, οι καταιγίδες και οι κατά τόπους χαλαζοπτώσεις.
Η κακοκαιρία τύπου «Π», όπως την ονομάζουν, θα δώσει έντονα φαινόμενα σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Είναι ο καιρός που επηρεάζεται η δυτική, η βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο, λόγω της νοτιοδυτικής ροής στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας» αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς περιγράφοντας τι ακριβώς είναι η κακοκαιρία «Π».
κακοκαιρία
Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά της χώρας και το Σάββατο θα εξαπλωθούν στα υπόλοιπα δυτικά, τα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο, τη Στερεά Ελλάδα, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 04-11-2023
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, προβλέπονται από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα τη Θεσσαλία. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 και πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 4 με 5 βαθμούς Κελσίου ως προς τις μέγιστες τιμές της στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά όπου θα φθάσει τους 20 με 22 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 25 με 27 και στα νησιά του Αιγαίου τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 05-11-2023
Τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και γρήγορη βελτίωση.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά με τοπικές βροχές από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες το βράδυ.
Τις πρωινές και νυχτερινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα νότια.
Δείτε Live την εξέλιξη των φαινομένων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.