HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΕΛΣΤΑΤ: Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στα τρόφιμα

H ακρίβεια παραμένει το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά παρά τη μείωση του γενικού πληθωρισμού. Οι αυξήσεις στ...

H ακρίβεια παραμένει το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά παρά τη μείωση του γενικού πληθωρισμού. Οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων κατά 9,9% τον Οκτώβριο οδήγησαν στον υπερδιπλασιασμό του πληθωρισμού από το 1,6% στο 3,4%.
Ο Γενικός ΔΤΚ κατά τον μήνα Οκτώβριο 2023, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο 2023 παρουσίασε αύξηση 0,6%, έναντι μείωσης 1,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η ανεξέλεγκτη κατάσταση στην αγορά τροφίμων και τα φαινόμενα αισχροκέδρειας που παραδέχεται ουσιαστικά και η ελληνική κυβέρνηση, με τα πρόστιμα που επέβαλε καθυστερημένα κατά το τελευταίο διάστημα δίνουν την εξήγηση για τα αίτια που έδωσαν νέα δυναμική στην άνοδο των τιμών.
Επιταχύνθηκε ξανά ο πληθωρισμός
Ιούλιος: 2,5%
Αύγουστος: 2,7%
Σεπτέμβριος 1,6%
Οκτώβριος 3,4%
Οι πρωταθλητές της ακρίβειας
Σε μηνιαία βάση, από την κατηγορία των τροφίμων πρωταθλητής στην ακρίβεια είναι το ελαιόλαδο με αύξηση 14,1% και ακολουθούν τα φρούτα με 8%.

Αναλυτικά:
(Οκτ. 2022 – Οκτ. 2023)
Έλαια-λίπη: +26%
Φρούτα: +20,5%
Μεταλλικό νερό-χυμοί-αναψυκτικά: +14,3%
Λαχανικά: +12,3%
Κρέατα: +8,3%
(Σεπτ. 2023 – Οκτ.2023)

Ελαιόλαδο: +14,1%
Πετρέλαιο θέρμανσης: +12,7%
Φρούτα νωπά: +8%

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.