HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αθανάσιος Παπαδόπουλος: Το Πολυτεχνείο διαχρονικό σύμβολο των αγώνων για μια κοινωνία δικαιότερη και πιο αλληλέγγυα

Σε μήνυμα του για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Δυτικής Ελλά...



Σε μήνυμα του για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Παπαδόπουλος, αναφέρει τα εξής:
«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973, με όλους τους συμβολισμούς και τις ιστορικές αναγνώσεις της, παραμένει η ουσιαστική αφετηρία κι ο θεμέλιος λίθος μισού αιώνα στέρεας, ακλόνητης και ισχυρής Δημοκρατίας στη χώρα μας.
Εκείνη η πράξη της μαζικής αντίστασης των φοιτητών -στην Αθήνα, στην Πάτρα, στη Θεσσαλονίκη, σε κάθε σημείο της χώρας- που τελικά οδήγησε στην ανατροπή της δικτατορίας παραμένει διαχρονική πηγή έμπνευσης και αγώνα σε βάρος κάθε μορφής ολοκληρωτισμού και καταπάτησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων αλλά και φωτεινή πυξίδα στο δρόμο για μια κοινωνία δικαιότερη, πιο περήφανη, πιο αξιοπρεπή κι αλληλέγγυα.
Το μήνυμα του Πολυτεχνείου δεν είναι στατικό. Έχει μια δυναμική που διατρέχει το σήμερα και το αύριο. Και κυρίως δείχνει ότι οι νέοι μας ήταν, είναι και θα είναι το πιο δημιουργικό, ανήσυχο και ασυμβίβαστο κομμάτι της κοινωνίας μας. Και αυτό είναι αισιόδοξο κι ελπιδοφόρο.
Το Πολυτεχνείο ανήκει ως ιστορικό γεγονός, ως ιδέα, ως συμβολισμός και κατάκτηση πρωτίστως στη νεολαία που έδωσε τότε το σύνθημα. Και που εξακολουθεί να δείχνει και σήμερα το δρόμο σε κάθε δημιουργική αλλαγή. Για ποιοτικότερη και πιο θωρακισμένη Δημοκρατία, για κοινωνική ευημερία και ανάπτυξη, για διαρκή πρόοδο σε κάθε πτυχή του δημόσιου βίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.