HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το "Καλάβρυτα – Γκερνίκα" της Ισμήνης Σακελλαροπούλου βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Το "Καλάβρυτα – Γκερνίκα" της Ισμήνης Σακελλαροπούλου βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, στην κατηγορία Ελληνικό Ντοκ...




Το "Καλάβρυτα – Γκερνίκα" της Ισμήνης Σακελλαροπούλου βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, στην κατηγορία Ελληνικό Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους.

Με συγκίνηση οι συντελεστές των ταινιών που βραβεύτηκαν έλαβαν τις διακρίσεις τους και ευχαρίστησαν το φεστιβάλ για το βραβείο αλλά και τη θερμή φιλοξενία στα Χανιά.
Η Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού συνεχάρη τους διοργανωτές, τους συντελεστές των ταινιών, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που συμμετέχει σε αυτήν τη σπουδαία διοργάνωση. «Αυτό που για μας είναι πάρα πολύ σπουδαίο ως Υπουργείο, είναι το τί συνδυάζει ένα φεστιβάλ κινηματογράφου, ειδικά στο κομμάτι της εμπειρίας των παιδιών. Είναι αξίες, δεξιότητες και αρετές που συχνά μοιάζουν αντιφατικές. Από τη μία η παραγωγή και από την άλλη η υποκριτική, αντίστοιχα η τεχνολογία και η τέχνη, είναι αξίες που θεωρούμε ότι μπορούν να διαμορφώσουν αυτό το πολλαπλασιαστικό αποτύπωμα, το οποίο θέλουμε, πάνω στη δημιουργική σκέψη των παιδιών μας. Οπότε σας ευχαριστούμε, έχουμε να διδαχτούμε από αυτά και να πολλαπλασιάσουμε κι εμείς από την πλευρά μας το δικό σας έργο» σημείωσε.

Η κ. Σέβη Βολουδάκη, αφού ευχαρίστησε για την πολύ όμορφη εμπειρία, τόνισε ότι: «Το 11ο Φεστιβάλ σήμερα τελειώνει, αλλά όπως έχει αναφερθεί ξανά, δεν μιλάμε για μια τελετή λήξης αλλά για μια προετοιμασία έναρξης για το 12ο φεστιβάλ. Συγχαρητήρια και στους διοργανωτές και σε όλους δούλεψαν και δουλεύουν όλα αυτά τα χρόνια ώστε στην πόλη μας να λαμβάνει χώρα αυτό το τεράστιο για μένα πολιτιστικό γεγονός. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αυτό το φεστιβάλ τους περιλαμβάνει όλους, με αποτέλεσμα να βλέπουμε νέους δημιουργούς δίπλα σε καταξιωμένους σκηνοθέτες σε έναν δημιουργικό διάλογο και κυρίως χαρούμενα παιδιά τα οποία ανακαλύπτουν τον κόσμο της 7ης τέχνης. Το μεγάλο λοιπόν μπράβο και το μεγάλο ευχαριστώ από μένα σήμερα, θα πάει στα παιδιά τα οποία δημιουργούν και συμμετέχουν σ’ αυτό το ταξίδι που λέγεται κινηματογράφος».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής ανέφερε ότι: «Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη για μας το ότι η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων είναι συνδιοργανωτής του φεστιβάλ και είναι πολύ σημαντικό αυτό που γίνεται εδώ, ιδίως με τα παιδιά, που μέσα από τα μαθήματα κινηματογράφου μαθαίνουν τη συνεργασία και την ομαδική δουλειά. Συγχαρητήρια και πάλι, διαπιστώνω ότι οι συμμετοχές είναι περισσότερες, το ίδιο και η προέλευση του κόσμου στις αίθουσες και τα σεμινάρια. Οφείλουμε να δώσουμε τα εύσημα στον Ματθαίο Φραντζεσκάκη, που βρίσκεται πίσω από όλη αυτή τη διοργάνωση, και στους συνεργάτες του και να ευχηθούμε κάθε χρόνο το φεστιβάλ να είναι μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο».

Από την πλευρά του Δήμου Χανίων, ο Γιάννης Γιαννακάκης, αντιδήμαρχος Πολιτισμού και η Ελένη Ζερβουδάκη, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής σημείωσαν «το ότι αυτή η αίθουσα είναι γεμάτη καλλιτέχνες και δημιουργούς μας κάνει όλους να καμαρώνουμε για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων» και απευθυνόμενοι στα παιδιά που βρισκόταν στην αίθουσα, τόνισαν: «Και αν κάποιες φορές μας δυσκολεύει η καθημερινότητα και δεν γίνονται όλα όπως τα φανταζόμαστε, παίρνουμε κουράγιο από τις δικές σας πράξεις και δράσεις. Καμαρώνουμε για την πόλη μας, για τα θετικά που βλέπουμε να γίνονται, αλλά και γι’ αυτό που είσαστε εσείς: μικροί “μεγάλοι” δημιουργοί».

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Ισμήνη Σακελλαροπούλου
Σενάριο- Επεξεργασία αληθινών μαρτυριών: Ισμήνη Σακελλαροπούλου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Δασκαλόπουλος, Γιώργος Σμυρνιώτης
Εικαστική επιμέλεια- Σκηνογραφία: Ευγενία Παπαδοπούλου
Digital Artist: Ευθύμης Αργυράτος
Ενδυματολόγος: Πελαγία Βουτζουλίδου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δήμητρα Κουτροπούλου
Μοντάζ: Γιώργος Δασκαλόπουλος, Γιώργος Σμυρνιώτης
Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Αρετή Κοκκίνου
Στίχοι Έλενα Παλαιολόγου
Τραγούδια: Εισαγωγικό (ορχηστρικό), Καλάβρυτα- Γκερνίκα και Το δέντρο της Λευτεριάς
Ερμηνεύουν οι : Γεράσιμος Ανδρεάτος, Νατάσσα Παπαδοπούλου- Τζαβέλλα
Μουσικοί: Βαγγέλης Ζωγράφος (Κόντραμπάσο), Σπύρος Αρκούδης (Τρομπέτες), Θέλμα
Καραγιάννη (Φωνητικά), Αρετή Κοκκίνου (Κιθάρες)
Ηχοληψία, Ηχογραφήσεις αφηγήσεων, Μίξη ήχου: Dot Wav Studio Ιωσήφ Χυδήρογλου
Ορχηστρικά κομμάτια: Ισμήνη Σακελλαροπούλου
Συμμετέχουν με τα τραγούδια τους τα ελληνικά συγκροτήματα:
Deadbeat Escapement με το «Till, As Clouds Grow On The Blast»
Side effects με το «Ithaca»
και ο υπεύθυνος της Φιλαρμονικής Καλαβρύτων Γιώργος Μπαμπαράκος με τη σύνθεσή του
«Puzzle Of A Dream»
Οι δραματοποιήσεις είναι βασισμένες στις αληθινές μαρτυρίες της Καλαβρυτινής Βικτώριας Τσοκανά, σε μαρτυρίες Βάσκων από το βιβλίο «The Day Guernica was Bombed, A Story Told by Witnesses and Survivors» του William L. Smallwood (Egurtxiki) και από μαρτυρίες που μας έδωσε το μουσείο Gernika bombing Documentation Center, Gernika Peace Museum Foundation
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης)
Βάσκος: Παναγιώτης Καρμάτης
Καλαβρυτινή: Βίκυ Μαραγκάκη
και συμμετέχουν οι:
Μικρός Πικάσο: Λευτέρης Μπαμπινιώτης
Εκτελεσθείς Καλαβρύτων: Δημήτρης Χρυσάνθης
Αφηγήσεις:
Γιάννης Βούρος
Κώστας Αρζόγλου
Μαίρη Βιδάλη
Αρχειακό υλικό:
Από Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, το Gernika bombing
Documentation Center και το Gernika Peace Museum Foundation.
Φωτογραφίες Backstage: Δημήτρης Ασημάκης
Hair Stylist: Γεωργία Παναγοπούλου- Artistica hair
Make up: Γιώτα Μαρίνου


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.