HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εικόνες απολυτής φρίκης και καταστροφής στο Ισραήλ

Ίσως η μεγαλύτερη σφαγή αυτού του πολέμου εκτυλίχθηκε στο κιμπούτς Κφαρ Αζά, όπου οι Παλαιστίνιοι εξτρεμιστές προχώρησαν σε πρωτοφανείς αγρ...

Ίσως η μεγαλύτερη σφαγή αυτού του πολέμου εκτυλίχθηκε στο κιμπούτς Κφαρ Αζά, όπου οι Παλαιστίνιοι εξτρεμιστές προχώρησαν σε πρωτοφανείς αγριότητες.
Η γυναίκα τρέχει έντρομη καθώς οι μαχητές της Χαμάς φτάνουν στην πύλη του οικισμού Γιακίνι. Σημαίνει συναγερμό και δευτερόλεπτα μετά μαζί με μια άλλη κοπέλα βγαίνουν έξω μαζί με ισραηλινούς στρατιώτες που ανοίγουν πυρ κατά των εισβολέων.
Οι γυναίκες τρέχουν να καλυφθούν πίσω από τo αυτοκίνητo. Είναι μια από τις πολλές επιδρομές της Χαμάς το περασμένο Σάββατο σε κιμπούτς, στην περιφέρεια της Λωρίδας της Γάζας, όπου σκόρπισαν τον τρόμο.
Αυτές οι εικόνες μαρτυρούν τι άφησαν πίσω τους. Στο Κφαρ Άζα υπάρχει μόνο η οσμή του θανάτου. Άνθρωποι κείτονται νεκροί στην άκρη του δρόμου. Αυτοκίνητα και σπίτια είναι καμένα.
«Οι τρομοκράτες ήρθαν και τους δολοφόνησαν. Τους έπιαναν και μετά τους σκότωναν. Τους έκοβαν το κεφάλι. Αυτή είναι τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε Ισραηλινός στρατηγός.
Αποκεφάλισαν παιδιά, φοιτητές και οικογένειες μέσα στα σπίτια τους
Οι στρατιώτες γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι και προσπαθούν να δουν τι έχει μείνει μετά το δολοφονικό πέρασμα της Χαμάς.
«Αυτή η γειτονιά δέχτηκε βάναυση επίθεση. Οι άνθρωποι σφαγιάστηκαν. Πέταξαν χειροβομβίδες. Έκαψαν τα πάντα και φρόντισαν ώστε να μην βγει κανείς ζωντανός», υπογράμμισε Ισραηλινός στρατιώτης.
Ανταποκριτής της ITV περιέγραψε: «Υπάρχουν ακόμα πολλές φρικαλεότητες που δεν έχουν αποκαλυφθεί. Οι ισραηλινές δυνάμεις πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι και ανακαλύπτουν σωρούς αντρών, γυναικών και παιδιών. Πάρα πολλοί για να τους μετρήσουν και να τους αναγνωρίσουν. Αλλά λένε πως μια λέξη περιγράφει αυτό που έγινε εδώ. Μακελειό».

Ακούγονται πυρά μέσα από τη Γάζα. Ο κόσμος πέφτει κάτω για να φυλαχτεί.
Ίδια εικόνα φρίκης και σε άλλα κιμπούτς. Στο Μπεερί… μόλις δυο χιλιόμετρα μακριά, οι άνδρες της Χαμάς άφησαν ποτάμια από αίμα μέσα στα σπίτια από όπου πέρασαν. Οι αρχές λένε πως σε έναν οικισμό βρήκαν τραγικό θάνατο πάνω από εκατό άμαχοι, από τις φρικαλεότητες των ενόπλων.
Από το Λονδίνο ο Νόμα Σάγκι ψάχνει απεγνωσμένα την 75χρονη μητέρα του Έιντα που έμενε σε Κιμπούτς στο νότιο Ισραήλ και αγνοείται από το περασμένο Σάββατο.
«Ήταν στο τηλέφωνο. Έλεγε πως άκουγε πολλή φασαρία και καταλάβαινε τι συμβαίνει έξω. Θα πήγαινε σε ένα καταφύγιο που έχει σχεδιαστεί για να τους προστατεύει από οβίδες και ρουκέτες».
Βίντεο ντοκουμέντο με τις άγριες εκτελέσεις αμάχων

Όταν ο στρατός μπήκε μέσα αφού έφυγαν οι μαχητές της Χαμάς, η Έιντα δεν ήταν εκεί.
Οι ιστορίες πολέμου είναι πολλές, όπως αυτή της Ίνμπαρ Λίμπερμαν. Η 25χρονη επικεφαλής της ομάδας ασφαλείας στο κιμπούτς Νιρ Αμ άκουσε τις εκρήξεις. Πρόλαβε, άνοιξε το οπλοστάσιο, μοίρασε όπλα στα 12 μέλη της ομάδας της. Απέτρεψε έτσι την εισβολή στον οικισμό.
Σύμφωνα με την Daily Mail, η Ίνμπαρ σκότωσε πέντε μέλη της Χαμάς μόνη της, ενώ συνολικά η ομάδα ασφαλείας εξουδετέρωσε περισσότερους από 20 ενόπλους της οργάνωσης σε ένα το κιμπουτς(σ.σ ισραηλινή συλλογική κοινότητα).
Σε άλλο βίντεο ντοκουμέντο μαχητές της Χαμάς αρπάζουν τον 12χρονο Ερέζ. Εκείνος προσπαθεί να αντισταθεί. Μάταια όμως! Μαζί με το 12χρονο αγόρι οι επιδρομείς άρπαξαν άλλα τέσσερα μέλη της οικογένειας του.
Νέες αεροπορικές επιθέσεις εξαπολύει το Ισραήλ το βράδυ. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, οι επιδρομές γίνονται στην πόλη Χαν Γιουνίς, στα νότια της Γάζας.
megatv.com - newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.